Lammedeller med grove rodfrugter
Næringsindhold
- Energi pr. person:680 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:22 %
- Kulhydrat:48 %
4
Ingredienser
- 400 g hakket lammekød
- 1 hakket løg
- 2 knuste fed hvidløg
- salt, friskkværnet peber
- ½ tsk stødt mynte
- 1 spsk reven skal af ubehandlet citron
- 1 lille æg
- 2 spsk rasp/reven brødkrumme.
- 2 tsk olie til stegning.
- Ovnbagte grøntsager:
- 1 kg blandede rødder og knolde i grove stykker
- 4 rødløg i halve
- 2 spsk olivenolie
- krydderurtekviste/laurbærblade.
- Servering:
- 1½ dl græsk yoghurt
- 1 pakke fuldkornsnaan.
Sådan gør du
- Begynd med rodfrugterne: Bland dem og løgene med olie, krydderurtekviste og evt. lidt knust laurbær samt salt og peber.
- Bred dem ud i ét lag i en bradepande, sæt dem i ovnen ved 200-225 grader en god halv times tid, til de er møre, og lav imens farsen til frikadellerne:
- Blend alle ingredienserne til en jævn fars, der formes og steges i olie til 16 små frikadeller. Servér med rodfrugter, yoghurt og naanbrød.
- TIP: Er du ikke til lam, kan frikadellerne tilberedes af magert skinkesmåkød.