Opskrift på lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater

Lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater

En steg skal næsten inge opmærksomhed have, og derfor er den perfekt gæstemad. Koncentrér dig om dine gæster, mens maden laver sig selv.

4

Ingredienser

  • 1 lammekølle på ca. 1,5 kg.
  • salt og peber.  
  • Krydderurteblanding
  • 1 dl hakket persille
  • 1 dl revet parmesan
  • 4 fed revet hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 3 spsk rasp
  • Grov tzatziki
  • 1 glaskål
  • ½ agurk
  • 1 tsk fint salt
  • 400 g græsk yoghurt
  • 1-2 friske hvidløg, fintsnittede
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt til tilsmagning
  • 1/2 dl olivenolie  
  • 800 g små tomater, gerne med stilk på

Sådan laver du lammekølle:

  1. Lammekølle: Sæt ovnen på 225 grader og gnid lammekøllen med salt og peber. Brun det i 20 min. og skru så ned for ovnen til 165 grader.
  2. Efter 1 1/2 time tages lammet ud og gnides med urteblandingen. Steg færdig i ca. 20 min. ved 200 grader umiddelbart inden servering.
  3. Sæt også tomaterne i ovnen og bag dem møre samtidig med lammet får det sidste skud varme.
  4. Tzatziki: Skær glaskål og agurk i stave og vend med yoghurten. Smag til med hvidløg, eddike og salt. Dryp med olivenolie på toppen af tzatzikien.
  5. Servér evt. nye kartofler eller brød til.