tærte opskrift med marcipan og appelsin

Tærte med marcipan og appelsin

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 plader færdig butterdej (ca. 8x14 cm)
  • 3 appelsiner
  • 200 g marcipan
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 æggehvide
  • 1 bæger mascarpone
  • 100 g usaltede pistacienødder uden skal
  • ½ dl flydende honning.

Sådan laver du tærten

  1. 1. Skær ridser rundt om kanten på hver dejplade og prik midten af dejen flere gange med en gaffel.
  2. 2. Skær skallen og den hvide hinde af appelsinerne og skær dem så i skiver.
  3. 3. Smuldr marcipanen og fordel den på butterdejspladerne. Læg appelsinskiver over og drys med sukker. Pensl kanten med æggehvide, og bag stykkerne i ovnen ved 200 grader i 15 min, til dejen er gylden og sprød.
  4. 4. Mens kagerne er varme kommes en klat mascarpone på. Servér med pistacienødder blandet med honning.