Opskrift på jødekager

Jødekager

Kom alle julens velduftende krydderier i dit bagværk, det dufter og smager, så englene synger! Her får du opskriften på de klassiske julesmåkager, jødekager.

Ca. 50 stk. jødekager

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Dej til jødekager:
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • Pensling:
  • 1 æg
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. kanel

Sådan bager du jødekager

  1. 1. Smuldr smørret i melet, og kom sukkeret i. tilsæt æg, og ælt hurtigt dejen sammen.
  2. 2. Stil dejen tildækket i køleskab en halv times tid, inden du udruller den til en tynd plade. udstik dejen i små runde kager, 5-6 cm i diameter. Stil dem på bagepapir. Pensl kagerne med sammenpisket æg. Bland mandler, sukker og kanel, og drys det over kagerne. 
  3. Bag kagerne ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe 6-8 min.