Asparges med rygeost, rejer og ramsløg
Brug de friskeste, sprødeste grønsager, du kan få fingre i og ikke nødvendigvis dem i opskriften.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 500 g hvide asparges
- 500 g grønne asparges
- 1 bakke rygeost 10%
- 1 dl piskefløde
- citronsaft
- 100 g vilde urter, f.eks. fuglegræs eller 1 bakke babysalat
- 1 kg pil-selv-rejer
- Brød og hvidvin til servering
Sådan laver du asparges med rygeost
- Skræl de hvide asparges, skær dem i mindre stykker og kog dem i vand med salt i 4 min. Skær enderne af de grønne asparges og kog dem ganske kort i vandet.
- Rør rygeost forsigtigt sammen med piskefløde og citronsaft – pas på med ikke at røre for meget, da cremen nemt kan skille. Smør rygeostcremen ud på tallerkener og fordel asparges ovenpå. Vend med vilde urter eller salatblade.
- Pil rejerne på forhånd og fordel dem over aspargeserne – eller lad hvert familiemedlem pille sine egne rejer. Det er en dejlig beskæftigelse på en solrig forårsaften. Gerne med et glas hvidvin ved hånden.
- Se også opskrift på Asparges-risotto.