Brownies med ingefær

Brownies med ingefær

Dejligt julede brownies med smag af ingefær og konfektagtig konsistens.

ca. 25 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Køletid: 2 timer
  • Fryseegnede
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl rørsukker (240 g)
  • 150 g smør
  • 1½ dl kakao (ca. 60 g)
  • evt. 50-75 g syltet ingefær
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel (60 g)
  • 100 g valnøddekerner
  • Pynt:
  • 100 g mørk chokolade lidt syltet ingefær eller flagesalt

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom vanilje, sukker, smør og kakao i en gryde og smelt det over meget svag varme. Tag gryden af varmen, rør rundt og lad massen køle lidt af.
  3. Hak den syltede ingefær med en kniv og rør den i dejen (kan udelades). Rør æggene i ét ad gangen og tilsæt melet. Rør dejen godt igennem og tilsæt valnødderne.
  4. Smør en firkantet form (20 x 20 cm) og læg et stykke bagepapir i bunden, der går op over to af kanterne. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 160 grader i 20-25 min. Tjek med en trætandstikker − der må godt sidde lidt ”chokolade” eller fugtige krummer på, men ikke rå dej. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.
  5. Pynt: Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i en mikroovn og smør den ud over kagen. Pynt med tynde skiver syltet ingefær eller saltflager. Lad chokoladen stivne og del kagen i 25 stykker (5 på hver led).