Mørke pebernødder
Pebernødder i en skøn variation med muscavadosukker og fuldkornsrismel i stedet for det hvide sukker og mel.
Ca. 70-80 stk. pebernødder
Ingredienser
- Mørke pebernødder
- 250 g smør, stuetempereret
- 225 g lyst muscovadosukker
- 1 dl kokosmælk
- 300 g fuldkornsrismel
- 100 g kartoffelmel
- 100 g boghvedemel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kanel
- 1 tsk hvid peber
- 2 tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
Sådan laver du mørke pebernødder
- Pisk smør og sukker sammen.
- Tilsæt kokosmælken.
- Bland mel og krydderier, og sigt det i dejen. Ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er ensartet.
- Rul dejen ud i pølser på cirka 2 cm’s tykkelse, og skær ud i stykker på 2 ½ cm.
- Læg stykkerne med lidt afstand imellem på en bageplade med bagepapir, og bag pebernødderne ved 180 grader i cirka 10-12 minutter, til de er let hævede og gyldenbrune.
- Lad dem køle af, før de lægges i en kagedåse.
SE OGSÅ:Pebernødder a la Lagkagehuset
SE OGSÅ:Glutenfri pebernødder
SE OGSÅ:Sukkerfri pebernødder med spelt