Mørke pebernødder

Mørke pebernødder

Pebernødder i en skøn variation med muscavadosukker og fuldkornsrismel i stedet for det hvide sukker og mel.

Ca. 70-80 stk. pebernødder

Ingredienser

  • Mørke pebernødder
  • 250 g smør, stuetempereret
  • 225 g lyst muscovadosukker
  • 1 dl kokosmælk
  • 300 g fuldkornsrismel
  • 100 g kartoffelmel
  • 100 g boghvedemel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk hvid peber
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron

Sådan laver du mørke pebernødder

  1. Pisk smør og sukker sammen.
  2. Tilsæt kokosmælken.
  3. Bland mel og krydderier, og sigt det i dejen. Ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er ensartet.
  4. Rul dejen ud i pølser på cirka 2 cm’s tykkelse, og skær ud i stykker på 2 ½ cm.
  5. Læg stykkerne med lidt afstand imellem på en bageplade med bagepapir, og bag pebernødderne ved 180 grader i cirka 10-12 minutter, til de er let hævede og gyldenbrune. 
  6. Lad dem køle af, før de lægges i en kagedåse.