Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille
Lækker dessert til de varme sommerdage.
Ingredienser
- 40 g jordbær
- 1,1 dl honning eller ahornsirup
- 15 g tørrede økologiske kamilleblomster (eller teposer nok til, at der er 4 spskblomster)
- 1 stang vanilje, flækket. Skrab kornene ud og gem til senere brug
- 735 g fuldfed yoghurt naturel (gede-, fåre- eller ko-)
- Revet skal af 1 økologisk citron
- 1 spsk friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Hak ca. 1⁄4 af jordbærrene groft.
- Kom resten af de hele jordbær, honning, kamilleblomster, vaniljekorn, yoghurt og citronskal og -saft i en blender, og blend helt jævnt – sørg for, at der ikke er nogen ikke-blendede stykker af tørret kamille i blandingen.
- Hæld blenderens indhold i en 23 cm firkantet metalform, og vend de hakkede jordbær i. (Har du en ismaskine, så brug den i henhold til brugsanvisningen.)
- Frys yoghurten i 45-60 minutter. Tag derefter formen ud af fryseren, og brug en gaffel eller et stift piskeris til at piske yoghurten, til den er cremet (dermed forhindrer du, at der dannes iskrystaller).
- Sæt yoghurten tilbage i fryseren, og gentag piskningen hver 1⁄2 time i op til 2 timer – idet du sørger for, at yoghurten hver gang er så jævn som muligt, før du sætter den i fryseren.
- Dæk formen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren. Tag den ud 10-15 minutter før servering (Yoghurten kan holde sig i op til 2 uger).