Snacks til nytårsaften

Nytårssnack: Sprøde rør med skaldyr

Lækre sprøde rør med fyld af skaldyr og koriandermayonnaise med chili, lime og hvidløg. Perfekt som snack eller let forret nytårsaften.

Sprøde rør.

(Beregn ca. 3 sprøde rør pr. person)

1-1 1/2 l helt neutral rapsolie, kan genbruges til wontonchips

18 ark wontondej, den største størrelse

2-3 sammenpiskede æg.

Fyld til de sprøde rør:

400 g rå tigerrejer eller scampi

4 spsk finthakket frisk ingefær

4 spsk finthakkede ristede cashewnødder

4 spsk finthakket frisk koriander

4 finthakkede forårsløg

3 stængler citrongræs

4 spsk hoisinsauce

2 spsk ketjap manis, sød soja

2 spsk sød chilisauce

et drys Maldon salt.

  1. Rejerne pilles og hakkes groft og steges i en dyb pande sammen med finthakket ingefær, ristede cashewnødder, koriander og finthakkede forårsløg.
  2. Pil de yderste blade af citrongræsset og skær den hårde bund og noget af toppen.
  3. Hak citrongræsset meget, meget fint og kom det på panden til rejerne og lad det stege med sammen med hoisinsauce, soja og chilisauce.
  4. Når rejerne er begyndt at tage farve slukkes blusset og fyldet køler af.

 SE OGSÅ: Sådan laver du den bedste kransekage til nytårsaften

  1.  Når fyldet er kølet helt af er det klar til at rulle ind i wontondejen. Læg et ark dej på et bræt.
  2. Pensl dejen med sammen pisket æg hele vejen rundt i kanten. Læg fyldet i en tynd stribe 2 cm fra den kant der vender ind mod dig selv.
  3. Rul dejen et par omgange stramt om fyldet, fold siderne godt ind og rul røret færdigt. Læg røret til side og lav et læs af dem før du varmer olien op.
  4. Rørene kan godt laves en times tid før de frituresteges, hvis fyldet er fuldstændig afkølet og afdryppet. Rørene kommes i den varme olie og steges til de er gyldne og sprøde hvorefter de lægges til afdrypning på fedtsugende papir.
  5. Rullerne spises lune med en krydret koriander mayonnaise. Men de kan også dyppes i hoisinsauce rørt op med lidt sød chilisauce, finthakket citrongræs og cashewnødder, hvis man vil springe mayonnaisen over.

 LÆS MERE: Server de sprøde stænger med en champagnemojito - opskriften finder du her


Koriandermayonnaise med chili, lime og hvidløg

1 pasteuriseret æg

et drys Maldon salt

3-4 dl helt neutraltsmagende rapsolie

en stor håndfuld finthakket koriander

en finthakket rød mellemstærk chili

fintrevet skal fra to usprøjtede limefrugter og en smule limesaft

2 fed hvidløg.

  1. Kom ægget i en skål og rør et drys salt i. Tilsæt derefter olien dråbevis, mens du rører grundigt med et piskeris eller en el-pisker, til olien er absorberet.
  2. Jo tykkere mayonnaisen bliver desto større mængder olie kan man tilsætte ad gangen.
  3. Når al olien er absorberet, og mayonnaisen er tyknet, blandes den med resten af ingredienserne.
  4. Mayonnaisen dækkes til med plastikfilm og stilles i køleskabet, til den skal bruges.

LÆS OGSÅ: Nytår: Her er en nem, frisk og børnevenlig nytårsmenu