Risotto med mynte, ærter og asparges
En rigtig forårs-sommer ret, som smager skønt. Mynten giver friskhed, ærterne sødme og aspargesene en sprød fornemmelse midt i alt det bløde.
Risotto med mynte, ærter og asparges til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Ca. 1,2 liter grøntsags- eller kyllingefond
- 100 g smør
- 1 stort skalotteløg eller 2 mindre
- 1,5-2 dl tør hvidvin
- 500 g risottoris
- 1 bundt friske grønne asparges, bunden skåret af og skåret i stykker af ca. 4-5 cm
- Ca. 100-150 g friske ærter
- 50 g friskrevet parmesan
- 3 spsk frisk mynte skåret i strimler, gerne marrokansk
Sådan laver du risotto
- Sæt fonden over ved svag varme, mens du begynder at lave risottoen.
- Start med at smelte halvdelen af smørret og svits løgene i ca. 8-10 min ved lav varme til de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt risene, vend dem rundt med løgene. Skru op for varmen og tilsæt vinen. Lad blandingen koge til vinen er næsten helt reduceret. Skru ned og tilsæt gradvist fonden, mens du rører forsigtigt. Kom først en ny skefuld fond over til den forrige skefuld er helt absorberet i risene.
- Når risene er næsten møre, tilsættes aspargesene, som får lov at simre med et par minutter, mens resten af fonden tilsættes, til risenes konsistens er bløde, men stadig med lidt bid. Tilsæt herefter resten af smørret, parmesanen, ærterne og mynten.
- Smag til med salt og peber og lad risottoen stå et øjeblik under låg før den serveres. Spis med det samme.
- Se også opskrift på Risotto med kantareller, ramsløg og bacon.