Frisk rødkålssalat

Skøn rødkålssalat med sennepsdressing, vinterfrugt og valnødder

En cremet rødkål med masser af vinterfrugt og valnødder er årets sprøde indslag på julebordet. Nyd salaten til de øvrige retter, eller i stedet for en klassisk rødkål til juleanden.

4 personer

Total:20 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Rødkålssalat

  • ½ rødkål
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 2 appelsiner
  • 2 æbler
  • 1 granatæble
  • 50 g valnødder
  • 1 lille håndfuld persille

Sennepsdressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 tsk grovkornet sennep
  • saft af 1 citron
  • flagesalt og peber

Sådan gør du:

  1. Fjern stokken og de yderste blade af kålen og snit den fint. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt.
  2. Skræl appelsinerne og skær i fileter og skiver. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Massér granatæblet og halver det. Pres saft og kerner over i en skål. Hak nødderne. Skyl og hak persillen.
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  4. Anret kålen på et fad med appelsin, æble, granatæblekerner + saft. Drys med hakkede nødder og server med sennepsdressing.