Opskrift på rugbrød med lakrids

Rugbrød med lakrids

Dette fantastiske rugbrød er bagt med lakridspulver og -stout, så det får en mørk og tæt smag.

2

Ingredienser

  • 500 g groft rugmel
  • 25 g gær
  • 1 Liquorice Stout eller anden lakridsøl
  • 1-2 spsk lakridspulver, f.eks. Sweet Liquorice Powder fra Johan Bülow
  • 250 g femkornsblanding eller skårne rugkerner (eller halvt af hver)
  • 2,5 tsk salt
  • lidt vand til at opløse gæren

Sådan laver du rugbrød med lakrids

  1. Opløs gæren i lidt varmt vand og rør alle ingredienserne sammen. (Dejen vil være meget våd, da kernerne suger fugt). Del dejen og kom den i to forme.
  2. Lad brødene hæve i 4 timer dækket af et fugtigt viskestykke, ved stuetemperatur. Brødene sættes i en kold ovn og bag dem ved varmluft, 175 grader i 60 min.
  3. Sluk ovnen og tag brødene tages ud efter ca. 60 min. På den måde udnytter du eftervarmen.
  4. Se også opskrift på Kold agurkesuppe med lakrids.