Opskrift på quinoasalat med rå jordskokker

Quinoasalat med rå jordskokker

4

Ingredienser

  • 100 g sort quinoa
  • 1 bundt radicchiosalat
  • 200 g jordskokker, renset og skåret i skiver
  • 15 gode kalamataoliven
  • 1 bundt brøndkarse
  • 50 g pinjekerner
  • Dressing:
  • Saft og skal af 1 økologisk citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • havsalt
  • friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Kog quinoaen som anvist på posen og køl den af. Skær radicchiosalaten i grove stykker, og bland med den afkølede quinoa og jordskokker som er skåret i skiver. Kom til sidst oliven, pinjekerner og brøndkarse på. Bland dressingen, og kom den over salaten lige inden servering.
  2. Info: Quinoa er en vegetabilsk proteinkilde, men indeholder også mange mineraler og fedtstoffer. Den stammer fra Andesbjergne, hvor den har været dyrket de sidste 6000 år. Quinoa er derfor et godt alternativ til brød, kartofler, ris og pasta, fordi proteinindholdet er højt, hvilket holder dig mæt længe og ikke forstyrrer dit blodsukker.