Opskrift på sild med appelsin, chili og karry

Sild med appelsin, chili og karry

Tre skønne opskrifter på sild til frokostbordet - sildene kan bruges til både julefrokost, påskefrokost eller til en hyggelig frokost, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af det.

Julesild til 8 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • APPELSIN-SILD
  • 8 marinerede sildefileter
  • saft og skal af en appelsin.
  • Serveres med:
  • Appelsinfileter fra to appelsiner
  • skal fra en økologisk appelsin
  • salt og friskkværnet peber.
  • CHILISILD MED RØDLØG
  • 8 marinerede sildefileter
  • ½ rød chili i fine skiver
  • ½ grøn chili i fine skiver
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille rødløg i tynde skiver
  • salt og friskkværnet peber.
  • KARRYSILD MED VAGTELÆG
  • 8 marinerede sildefileter
  • 5 dl cremefraiche
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg i halve, tynde ringe
  • 1 æble i tern.
  • Serveres med:
  • 12 vagtelæg, kogte og pillede
  • 1 lille bdt finthakket purløg.

Sådan laver du hjemmelavet sild

  1. APPELSIN-SILD
  2. 1. Skær sildene ud i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med saft og skal og vend dem godt rundt. Lad sildene trække i to timer eller natten over og tag dem så op.
  3. 2. Lav lange strimler af appelsinskal med et juliennejern. Skær appelsin-fileterne ud ved først at skære skrællen af og derefter hver filet fri af hinderne.
  4. 3.Vend sildene med appelsinfileter og pynt med appelsinskallen.
  5. CHILISILD MED RØDLØG
  6. 1. Skær sildefilterne ud i mindre stykker. Kog en lage af chili, vand, sukker og eddike og lad det koge i 5 minutter.
  7. 2. Køl lagen ned og vend sildefilter i chililagen. Lad dem trække i 1 time. Servér sildene med de friske rødløg til.
  8. KARRYSILD MED VAGTELÆG
  9. 1. Skær sildefilterne ud i mindre stykker. Rør cremefraiche, karry og citronsaft sammen og smag til med salt og peber.
  10. 2.Vend sildesildefilterne i og lad dem trække i en time. Vend løg og æbler i og servér med vagtelæg og purløg til.