Sild med appelsin, chili og karry
Tre skønne opskrifter på sild til frokostbordet - sildene kan bruges til både julefrokost, påskefrokost eller til en hyggelig frokost, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af det.
Julesild til 8 personer
Total:1 time
Ingredienser
- APPELSIN-SILD
- 8 marinerede sildefileter
- saft og skal af en appelsin.
- Serveres med:
- Appelsinfileter fra to appelsiner
- skal fra en økologisk appelsin
- salt og friskkværnet peber.
- CHILISILD MED RØDLØG
- 8 marinerede sildefileter
- ½ rød chili i fine skiver
- ½ grøn chili i fine skiver
- 1 dl vand
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vineddike
- 1 lille rødløg i tynde skiver
- salt og friskkværnet peber.
- KARRYSILD MED VAGTELÆG
- 8 marinerede sildefileter
- 5 dl cremefraiche
- 2 spsk karry
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg i halve, tynde ringe
- 1 æble i tern.
- Serveres med:
- 12 vagtelæg, kogte og pillede
- 1 lille bdt finthakket purløg.
Sådan laver du hjemmelavet sild
- APPELSIN-SILD
- 1. Skær sildene ud i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med saft og skal og vend dem godt rundt. Lad sildene trække i to timer eller natten over og tag dem så op.
- 2. Lav lange strimler af appelsinskal med et juliennejern. Skær appelsin-fileterne ud ved først at skære skrællen af og derefter hver filet fri af hinderne.
- 3.Vend sildene med appelsinfileter og pynt med appelsinskallen.
- CHILISILD MED RØDLØG
- 1. Skær sildefilterne ud i mindre stykker. Kog en lage af chili, vand, sukker og eddike og lad det koge i 5 minutter.
- 2. Køl lagen ned og vend sildefilter i chililagen. Lad dem trække i 1 time. Servér sildene med de friske rødløg til.
- KARRYSILD MED VAGTELÆG
- 1. Skær sildefilterne ud i mindre stykker. Rør cremefraiche, karry og citronsaft sammen og smag til med salt og peber.
- 2.Vend sildesildefilterne i og lad dem trække i en time. Vend løg og æbler i og servér med vagtelæg og purløg til.