Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler

Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler

En skøn sprød, syrlig og sød salat til andestegen juleaften.

Ingredienser

  • Rødkålssalat:
  • 400-500 g rødkål
  • 2 stilke bladselleri
  • 75 g hasselnødder
  • 1 appelsin, saft heraf
  • 4 spsk balsamico
  • 3 spsk flydende
  • honning
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • lidt salt og knust
  • tørret chili
  • 2 pærer
  • 75 g dadler
  • 50 g tørrede tranebær
  • ½ lille budt bredbladet persille.

Sådan gør du

  1. Snit rødkålen fint, og skær bladselleri i tynde skiver. Hak hasselnødderne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.
  2. Rør appelsinsaft sammen med balsamico, honning, ingefær, salt og lidt chili. Tag kernehuset ud af pærerne, og skær dem i skiver. Skær dadlerne i mindre stykker. Bland rødkål sammen med dressing, pærer, dadler og tranebær. Smag på salaten, og vurder, om du synes, der skal krydres med lidt mere syrligt eller sødt (balsamico og honning) og lidt salt og peber. Drys rødkålssalaten med hakkede, ristede hasselnødder og persille.
  3. Servér den sprøde rødkålssalat til andesteg eller flæskesteg. Hvis din familie er vild med syltet rødkål – kan du lave en portion syltet rødkål også, så alle er glade og kan tage lidt af hvert.
  4. FIND flere lækre juleopskrifter her
  5. Flere opskrifter på rødkålssalat:
  6. Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer & råsyltede tranebær
  7. Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
  8. Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
  9. Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
  10. Rødkålssalat med appelsinskal og kaki