Steak med persillesmør og rodfrugtsalat

Steak med persillesmør og rodfrugtsalat

En god bøf og lidt tilbehør – hvad mere vil du have?

4

Ingredienser

  • *4 steaks f.eks. entrecote eller en rump-steakaf ca. 175 g pr stk.
  • Persillesmør:
  • 100 g blødt smør
  • *1 dl finthakket kruspersille
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • lidt paprika, salt og peber
  • revet citronskal
  • Rodfrugtsalat:
  • *1 pastinak
  • 2-3 gulerødder
  • ½ rødløg
  • 2-3 spsk æbleeddike
  • 4-5 olivenolie
  • salt og peber
  • persille
  • Tilbehør:
  • kartofler f.eks. ovnbagte kartofler

Sådan gør du

  1. Persillesmør:
  2. Rør blødt smør med 1/3 del af persillen, hvidløg, paprika, salt, peber og lidt revet citronskal. Rul smørret til en lille rulle og rul det i hakket persille. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det i køleskabet. 
  3. Rodfrugtsalat:
  4. Skræl pastinak og gulerødder. Skær dem i helt tynde skiver. F.eks. på en mandolin. Pil rødløget, halver det, og skær det i tynde skiver. Rør eddike sammen med olie, salt og peber. Kom rodfrug-terne og rødløg i en skål, og kom dressingen over. Krydr med salt og peber og drys med persille.
  5. Steg kødet 3 minutter på hver side og krydr med salt og peber. Skær skiver af persille-smør og server steak med persille-smør og rodfrugtsalat og ovnbagte kartofler til.
  6. Tjek dit basislager
  7. Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
  8. > olie til stegning
  9. > salt, peber og sukker
  10. > eddike, f.eks. æbleeddike
  11. > smør
  12. > citron
  13. > løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
  14. > hvidløg
  15. > diverse krydderier og blandinger:
  16. ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-
  17. blanding, karry og paprika etc.