Opskrift på stegte jomfruhummerhaler med fennikel og dild

Stegte jomfruhummerhaler med fennikel og dild

2

Ingredienser

  • ¼-½ fennikel
  • 6-8 store jomfruhummerhaler
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ fed hvidløg, finthakket
  • salt og peber
  • 2 spsk citronsaft
  • 1½ spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 spsk dild, groft plukket.
  • Tilbehør: Brød

Sådan gør du

  1. Snit fennikel i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke sådan et, så snit det så fint som muligt i hånden. Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne, og giv dem et snit på rygside. Fjern og kasser den sorte streng.
  2. Opvarm en pande med olivenolie og steg jomfruhummerhalerne 2 min. på hver side. Tilsæt til sidst hvidløg og steg fortsat 1 min. Krydr de stegte jomfruhummere med salt, peber og placer dem på en tallerken.
  3. Krydr fintsnittet fennikel med citronsaft, olivenolie, salt, peber og dild.
  4. Anret 2 små tallerkener med fennikelsalat og stegte jomfruhummere.
  5. Kom lidt ekstra dild henover og spis brød til.
  6. TIP: Kan du ikke skaffe jomfruhummerhaler, kan du i stedet bruge tigerrejer i stedet.