Stegte, marinerede sild med citron, kapers og peberrod
Stegte sild er nemt, billigt og sundt. Med citron og kapers får de et ekstra løft.
7
Ingredienser
- Marinade:
- 1 citron, økologisk
- 5 dl husholdningseddike
- 500 g sukker
- 1 spsk sennepsfrø
- 1 spsk korianderfrø
- 2 tsk hel sort peber
- ½ citron
- 6-8 sildefileter
- 6-8 tsk dijonsennep
- groft salt
- 1 dl groft rugmel
- 3 spsk neutral olie til stegning
- 2 spsk friskrevet peberrod
Sådan laver du stegte sild
- 1. Skær citronen i skiver og kom den i en gryde sammen med de andre ingredienser til marinaden. Kog det sammen til sukkeret er opløst. Køl marinaden ned.
- 2. Smør hver sildefilet med sennep, drys med lidt salt og fold den sammen. Vend dem i rugmel og steg dem sprøde i olien. Læg sildene over i et fad med høje kanter eller en beholder.
- 3 Hæld marinaden over og lad sildene marinere et par timer, inden de serveres. Kom friskrevet peberrod over lige inden servering.