Stikkelsbærfool
Stikkelsbær har i flere år været overset, men har heldigvis fået et come back. Brug det syrlige bær til denne klassiske engelske dessert, hvor sukker og makroner sørger for sødmen.
7
Ingredienser
- 600 g stikkelsbær
- 225 g sukker
- 1 spsk smør
- evt. lidt vand
- 1 vaniljestang
- ½ l piskefløde
- 6-8 stk makroner.
Sådan laver du stikkelsbærfool:
- Skyl bærrene, og nip blomsten væk. Kom stikkelsbærrene i gryden sammen med sukker, smør og evt. lidt vand. Kog bærrene forsigtigt op. Lad grøden hvile i 10 min.
- Flæk vaniljestangen, og kom stang og korn i stikkelsbærkompotten. Kog forsigtigt op igen. Afkøl kompotten, og fjern vaniljestangen.
- Pisk fløden til skum, og anret den kolde kompot i passende portionsglas. Knus makroner over, kom en glat flødeskum på toppen og servér.