Opskrift på stikkelsbærfool

Stikkelsbærfool

Stikkelsbær har i flere år været overset, men har heldigvis fået et come back. Brug det syrlige bær til denne klassiske engelske dessert, hvor sukker og makroner sørger for sødmen.

7

Ingredienser

  • 600 g stikkelsbær
  • 225 g sukker
  • 1 spsk smør
  • evt. lidt vand
  • 1 vaniljestang
  • ½ l piskefløde
  • 6-8 stk makroner.

Sådan laver du stikkelsbærfool:

  1. Skyl bærrene, og nip blomsten væk. Kom stikkelsbærrene i gryden sammen med sukker, smør og evt. lidt vand. Kog bærrene forsigtigt op. Lad grøden hvile i 10 min.
  2. Flæk vaniljestangen, og kom stang og korn i stikkelsbærkompotten. Kog forsigtigt op igen. Afkøl kompotten, og fjern vaniljestangen.
  3. Pisk fløden til skum, og anret den kolde kompot i passende portionsglas. Knus makroner over, kom en glat flødeskum på toppen og servér.