Opskrift på tærte med bær og marcipan

Tærte med bær og marcipan

En skøn tærte, der kan bages dagen før.

8 personer

Ingredienser

  • Af Mai Knauer
  • Grundmørdej:
  • 150 g smør
  • ½ dl flormelis
  • 4 dl hvedemel
  • 1 æg
  • ½ spsk vand
  • Marcipanfyld:
  • 3 æg
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g marcipan
  • Desuden:
  • 250 g blandede bær (f.eks. ­hindbær, blåbær, brombær, ribs)
  • 20 g flormelis

Sådan gør du

  1. Mørdej:
  2. Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen.Kom dejen i en form på 20 x 26 cm beklædt med bagepapir. Stil bunden på køl, inden den skal bages med marcipanfyldet.
  3. Marcipanfyld:
  4. Pisk æg, ­yoghurt, cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen, og pisk godt. Riv marcipanen ned i fyldet, og pisk grundigt.
  5. Fyld den ubagte bund 2/3 op.
  6. Kom tærten i ovnen, og bag den på 175 grader i 30-40 ­minutter nederst i oven.
  7. Lad kagen køle af, og pynt med blandede bær og flormelis lige inden servering.