Tærte med passionsfrugt og ricotta
Et bud på en frisk og lidt anderledes tærte.
8 personer
Ingredienser
- Grundmørdej:
- 150 g smør
- ½ dl flormelis
- 4 dl hvedemel
- 1 æg
- ½ spsk vand
- Fyld:
- 6 passionsfrugter
- ½ dl sukker
- 400 g ricotta
- 40 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Mørdej:
- Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskab i minimum 30 minutter.
- Sæt ovnen på 175 grader. Rul dejen ud på et melet bord, og kom den i tærteformen (her er brugt en form på 10 x 34 cm). Beklæd gerne formen med bagepapir i bunden. Det er en god ide, hvis bunden er aftagelig. Bag bunden i ovnen ca.15-20 minutter.
- Fyld:
- Halver passionsfrugterne, og kom indholdet i en gryde med sukker. Kog, til sukkeret er opløst. Lad det afkøle, mens bunden er i ovnen.
- Imens laves fyldet. Rør ricotta, flormelis og vaniljesukker sammen med en elektrisk pis-ker 3-4 minutter. Kom cremen på den afkølede bund. Og hæld passionssiruppen over ricottafyldet lige inden servering.