Thai opskrift med kokoskarry, kylling og broccoli

Thai kokoskarry med kylling, citrongræs og sprød broccoli

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst uden skind
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g cocktail-tomater
  • 2 spsk neutral olie
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 2 citrongræs
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 broccoli
  • 1 rød chili
  • ½ lime
  • Tilbehør:
  • Basmatiris

Sådan laver du thai-kokoskarry

  1. 1. Skær kyllingen i tykke strimler, skær løget i tern, og hak hvidløget fint. Halvér tomaterne. Varm en sauterpande op med 1 spsk olie og kom løg i. Lad dem stege ved moderat varme i et par minutter, til de begynder at blive klare. Tilsæt hvidløg og karrypasta, og steg det i et par minutter.
  2. 2. Skær det yderste af citrongræsset af, og fjern det første lag blade. Brug bagsiden af en stor kniv til at slå ned på roden af citrongræsset, så det går i stykker – på den måde kan smagen lettere trænge ud. Kom citrongræs og tomater i gryden og tilsæt så kokosmælk, sukker og 1 tsk groft salt. Lad sovsen varme igennem.
  3. 3. Tilsæt kyllingen, og lad retten stå og snurre uden låg i ca. 15 minutter eller til kyllingen er gennemtilberedt. Smag til sidst til, om der mangler salt.
  4. 4. Imens renses broccolien og skæres i store skiver. Fjern kernerne fra chilien, og hak den. Varm 1 spsk olie op i en pande eller wok, og tilsæt broccoli og chili. Krydr med lidt salt og steg broccolien ganske kort – ca. 1-2 minutter. Sluk for varmen, og pres limejuice over. Servér kokoskarryen med den sprøde broccoli og evt. ris.

Tip

Prøv at koge brede risnudler og komme i kokoskarryen lige inden servering – i stedet for at servere den med ris