Thai kokoskarry med kylling, citrongræs og sprød broccoli
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst uden skind
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 250 g cocktail-tomater
- 2 spsk neutral olie
- 1 spsk rød karrypasta
- 2 citrongræs
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk sukker
- 1 tsk groft salt
- 1 broccoli
- 1 rød chili
- ½ lime
- Tilbehør:
- Basmatiris
Sådan laver du thai-kokoskarry
- 1. Skær kyllingen i tykke strimler, skær løget i tern, og hak hvidløget fint. Halvér tomaterne. Varm en sauterpande op med 1 spsk olie og kom løg i. Lad dem stege ved moderat varme i et par minutter, til de begynder at blive klare. Tilsæt hvidløg og karrypasta, og steg det i et par minutter.
- 2. Skær det yderste af citrongræsset af, og fjern det første lag blade. Brug bagsiden af en stor kniv til at slå ned på roden af citrongræsset, så det går i stykker – på den måde kan smagen lettere trænge ud. Kom citrongræs og tomater i gryden og tilsæt så kokosmælk, sukker og 1 tsk groft salt. Lad sovsen varme igennem.
- 3. Tilsæt kyllingen, og lad retten stå og snurre uden låg i ca. 15 minutter eller til kyllingen er gennemtilberedt. Smag til sidst til, om der mangler salt.
- 4. Imens renses broccolien og skæres i store skiver. Fjern kernerne fra chilien, og hak den. Varm 1 spsk olie op i en pande eller wok, og tilsæt broccoli og chili. Krydr med lidt salt og steg broccolien ganske kort – ca. 1-2 minutter. Sluk for varmen, og pres limejuice over. Servér kokoskarryen med den sprøde broccoli og evt. ris.