Mandag er som så mange gange før meatless – her skal vi have en herlig vegetarisk pastaret med svampe, spinat og karamelliserede løg, og tirsdag byder madplanen på lynstegt spidskål med kylling, gulerødder og soja. Husk at stege/koge lidt ekstra kylling om tirsdagen, så du har til fyldet til den lækre tærte med kylling, bacon og asparges, som står på menuen onsdag.
Torsdag skal vi have rigtig sommer-mad – nemlig frikadeller med sommerlige kartoffelsalat. Husker du at koge kartoflerne onsdag aften, når du alligevel laver tærte, så tager det ikke lang tid at lave kartoffelsalaten om torsdagen.
Fredag skal vi have superlækre hakkebøffer med bagte rodfrugter og rødbedetzatziki.
Skulle du få tid og lyst til at bage lidt lækkert, så byder madplanen på en lækker kokoskage med ananas og sød marcipan + et syrligt strejf af lime.
Som altid finder du alle opskrifterne til ugens madplan, samt en indkøbsliste, så du kan købe ind til alle ugens dage på en gang. Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan.
INDKØBSLISTE TIL UGE 17:
KØD/FISK
600 g hakket kalv og flæsk
600 g hakket oksekød
400 g kyllingeinderfilet eller 2 kyllingebryster (strimler)
300 g kogt eller stegt kyllingekød i små tern
50 g bacon i små tern
MEJERI
4 æg
2 dl cremefraiche
1 dl mælk
10 g smør
1 æggeblomme
1½ dl piskefløde
250 g tyk yoghurt
50 g fintrevet parmesan
100 g reven mild ost f.eks. emmentaler eller gruyere
evt. 1 sammenpisket æggehvide til pensling
FRUGT/GRØNT
800 g kogte nye kartofler
1½-2 kg blandede rodfrugter
250 g rødbeder
6 forårsløg
1 bakke karse
300 g cherrytomater.
400 g grønne asparges
2 sommerløg eller alm.
1 stort løg
1 pose friske spinatblade ca. 300 g
3 mellemstore løg
2-3 syrlige æbler
1-2 rødløg
ca. 150 g friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller
3 fed hvidløg
1 spidskål
4 gulerødder
Et par kviste frisk grofthakket timian
Lidt citronsaft
DIVERSE/KOLONIAL
500 g fettucine eller anden bred pasta
100 g hvedemel
100 g rugmel
2 spsk. rasp
1 spsk grov sennep
Tilbehør:
Til lynstegt med kylling, gulerødder og soja: Brød, kogte kartofler eller ris
Til tærten: En god grøn salat eller tomatsalat
Vil du også bage den lækre kokoskage, skal du bruge:
100 g marcipan, 100 g sukker, 100 g smør, 1 økologisk lime, 2 æg, 30 g hvedemel,
30 g kokosmel og en ½ ananas. Vil du pynte den fint, kan du bruge frisk mynte og stedmoderblomster.
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifter til ugens madplan