Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat, nem grøn pasta & hakkebøffer med bagte rødder: Her ugens madplan til dig
Foråret er endelig kommet og det fejrer vi i ugens madplan med masser af lækker mad, der gerne skulle kunne nydes på altanen eller terrassen. Hvis ikke, så sørger vi for at skrue op for foråret på tallerkenerne med masser af grønt og lækkerier. Her får du ugens madplan:
Mandag er som så mange gange før meatless – her skal vi have en herlig vegetarisk pastaret med svampe, spinat og karamelliserede løg, og tirsdag byder madplanen på lynstegt spidskål med kylling, gulerødder og soja. Husk at stege/koge lidt ekstra kylling om tirsdagen, så du har til fyldet til den lækre tærte med kylling, bacon og asparges, som står på menuen onsdag.
Torsdag skal vi have rigtig sommer-mad – nemlig frikadeller med sommerlige kartoffelsalat. Husker du at koge kartoflerne onsdag aften, når du alligevel laver tærte, så tager det ikke lang tid at lave kartoffelsalaten om torsdagen.
Fredag skal vi have superlækre hakkebøffer med bagte rodfrugter og rødbedetzatziki.
Skulle du få tid og lyst til at bage lidt lækkert, så byder madplanen på en lækker kokoskage med ananas og sød marcipan + et syrligt strejf af lime.
Som altid finder du alle opskrifterne til ugens madplan, samt en indkøbsliste, så du kan købe ind til alle ugens dage på en gang. Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan.
INDKØBSLISTE TIL UGE 17:
KØD/FISK
600 g hakket kalv og flæsk
600 g hakket oksekød
400 g kyllingeinderfilet eller 2 kyllingebryster (strimler)
300 g kogt eller stegt kyllingekød i små tern
50 g bacon i små tern
MEJERI
4 æg
2 dl cremefraiche
1 dl mælk
10 g smør
1 æggeblomme
1½ dl piskefløde
250 g tyk yoghurt
50 g fintrevet parmesan
100 g reven mild ost f.eks. emmentaler eller gruyere
evt. 1 sammenpisket æggehvide til pensling
FRUGT/GRØNT
800 g kogte nye kartofler
1½-2 kg blandede rodfrugter
250 g rødbeder
6 forårsløg
1 bakke karse
300 g cherrytomater.
400 g grønne asparges
2 sommerløg eller alm.
1 stort løg
1 pose friske spinatblade ca. 300 g
3 mellemstore løg
2-3 syrlige æbler
1-2 rødløg
ca. 150 g friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller
3 fed hvidløg
1 spidskål
4 gulerødder
Et par kviste frisk grofthakket timian
Lidt citronsaft
DIVERSE/KOLONIAL
500 g fettucine eller anden bred pasta
100 g hvedemel
100 g rugmel
2 spsk. rasp
1 spsk grov sennep
Tilbehør:
Til lynstegt med kylling, gulerødder og soja: Brød, kogte kartofler eller ris
Til tærten: En god grøn salat eller tomatsalat
Vil du også bage den lækre kokoskage, skal du bruge:
100 g marcipan, 100 g sukker, 100 g smør, 1 økologisk lime, 2 æg, 30 g hvedemel,
30 g kokosmel og en ½ ananas. Vil du pynte den fint, kan du bruge frisk mynte og stedmoderblomster.