nem aftensmad madplan

Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat, nem grøn pasta & hakkebøffer med bagte rødder: Her ugens madplan til dig

Foråret er endelig kommet og det fejrer vi i ugens madplan med masser af lækker mad, der gerne skulle kunne nydes på altanen eller terrassen. Hvis ikke, så sørger vi for at skrue op for foråret på tallerkenerne med masser af grønt og lækkerier. Her får du ugens madplan:

Mandag er som så mange gange før meatless – her skal vi have en herlig vegetarisk pastaret med svampe, spinat og karamelliserede løg, og tirsdag byder madplanen på lynstegt spidskål med kylling, gulerødder og sojaHusk at stege/koge lidt ekstra kylling om tirsdagen, så du har til fyldet til den lækre tærte med kylling, bacon og asparges, som står på menuen onsdag.

Torsdag skal vi have rigtig sommer-mad – nemlig frikadeller med sommerlige kartoffelsalat. Husker du at koge kartoflerne onsdag aften, når du alligevel laver tærte, så tager det ikke lang tid at lave kartoffelsalaten om torsdagen.

Fredag skal vi have superlækre hakkebøffer med bagte rodfrugter og rødbedetzatziki.

Skulle du få tid og lyst til at bage lidt lækkert, så byder madplanen på en lækker kokoskage med ananas og sød marcipan + et syrligt strejf af lime.

Som altid finder du alle opskrifterne til ugens madplan, samt en indkøbsliste, så du kan købe ind til alle ugens dage på en gang. Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan.

INDKØBSLISTE TIL UGE 17:

KØD/FISK

600 g hakket kalv og flæsk

600 g hakket oksekød

400 g kyllingeinderfilet eller 2 kyllingebryster (strimler)

300 g kogt eller stegt kyllingekød i små tern

50 g bacon i små tern

MEJERI

4 æg

2 dl cremefraiche

1 dl mælk

10 g smør

1 æggeblomme

1½ dl piskefløde

250 g tyk yoghurt

50 g fintrevet parmesan

100 g reven mild ost f.eks. emmentaler eller gruyere

evt. 1 sammenpisket æggehvide til pensling

FRUGT/GRØNT

800 g kogte nye kartofler

1½-2 kg blandede rodfrugter

250 g rødbeder

6 forårsløg

1 bakke karse

300 g cherrytomater.

400 g grønne asparges

2 sommerløg eller alm.

1 stort løg

1 pose friske spinatblade ca. 300 g

3 mellemstore løg

2-3 syrlige æbler

1-2 rødløg

ca. 150 g friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller

3 fed hvidløg

1 spidskål

4 gulerødder

Et par kviste frisk grofthakket timian

Lidt citronsaft

DIVERSE/KOLONIAL

500 g fettucine eller anden bred pasta

100 g hvedemel

100 g rugmel

2 spsk. rasp

1 spsk grov sennep

Tilbehør:

Til lynstegt med kylling, gulerødder og soja: Brød, kogte kartofler eller ris

Til tærten: En god grøn salat eller tomatsalat

Vil du også bage den lækre kokoskage, skal du bruge:

100 g marcipan, 100 g sukker, 100 g smør, 1 økologisk lime, 2 æg, 30 g hvedemel, 

30 g kokosmel og en ½ ananas. Vil du pynte den fint, kan du bruge frisk mynte og stedmoderblomster.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.