I denne uge byder madplanen både på lækker kylling i citrus, en nem og lidt sundere udgave af den klassiske spaghetti bolognaise, og en lækker mørbrad. Du finder alle opskrifterne her:
Mandag skal vi have lækker kylling med marinade af appelsin, citron og blomsterhonning, og tirsdag laver vi klassisk spaghetti bolognaise med fuldkornspasta.
Onsdag står der stegt fisk i sprød indpakning på menuen, og torsdag skal vi have en lækker galette med kylling, spidskål og krydderurter.
Fredag laver vi en lækker mørbrad på kartoffelbund, og har du tid og lyst til at lave lidt ekstra lækkert i løbet af ugen eller i weekenden, får du også opskriften på de lækreste havrepandekager med bær og chokolade.
Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden. God fornøjelse med ugens madplan!
KØD/FISK:
1 kylling, ca. 1,3 kg
700-800 g torske- eller rødspættefilet
275 g kyllingebryst (eller inderfilet)
1 mørbrad (600-700 g)
500 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
2 skiver spegeskinke
FRUGT/GRØNT:
800 g kartofler 600-700 g gulerødder
1 courgette
3 hele hvidløg
1-2 skalotteløg
3 økologiske appelsiner
3 økologiske citron
Friske grene rosmarin
1 agurk
2 avokadoer
1 rødløg
1 rød peberfrugt
750 g gulerødder
250-300 g skalotteløg
250 g nye kartofler
½ spidskål (400 g)
150-200 g grønne bønner
Mynte, persille og citronmelisse
MEJERI:
35 g feta
75 g revet parmesan
1 læggehvide
125 g smør
1 æg
1 dl piskefløde
KOLONIAL/DIVERSE:
200 g hvedemel
50 g durummel
1 fuldkornsbaguette
2 dåser hakkede tomater
400 g fuldkorns- spaghetti
2 dl groft rasp røget paprika
4 spsk blomsterhonning
1 spsk tomatpuré
2-3 tsk. dijonsennep
Krydderurter (f.eks. estragon, persille og dild)
TILBEHØR:
Evt. brød til mørbraden
Vil du også lave havrepandekagerne, skal du bruge: 2 modne bananer, 3 æg, 2 dl fintvalsede havregryn, 200 g blåbær, 50 g mørk chokolade min. 70% cacaoindhold, lidt stødt kardemomme og kokosolie til stegning.
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifter til ugens madplan