Madplan med nem aftensmad

Lækker citruskylling, fisk i sprød indpakning & galette med kylling: Her er ugens madplan til dig

Januar er over os med korte dage og kolde vinde – vi holder kulden og mørket på afstand med nem og lækker aftensmad i hverdagene, hvor vi samles om middagsbordet og snakker om stort og småt.

I denne uge byder madplanen både på lækker kylling i citrus, en nem og lidt sundere udgave af den klassiske spaghetti bolognaise, og en lækker mørbrad. Du finder alle opskrifterne her:

Mandag skal vi have lækker kylling med marinade af appelsin, citron og blomsterhonning, og tirsdag laver vi klassisk spaghetti bolognaise med fuldkornspasta.

Onsdag står der stegt fisk i sprød indpakning på menuenog torsdag skal vi have en lækker galette med kylling, spidskål og krydderurter.

Fredag laver vi en lækker mørbrad på kartoffelbund, og har du tid og lyst til at lave lidt ekstra lækkert i løbet af ugen eller i weekenden, får du også opskriften på de lækreste havrepandekager med bær og chokolade.

Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden. God fornøjelse med ugens madplan!

KØD/FISK:

1 kylling, ca. 1,3 kg

700-800 g torske- eller rødspættefilet

275 g kyllingebryst (eller inderfilet)

1 mørbrad (600-700 g)

500 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)

2 skiver spegeskinke

FRUGT/GRØNT:

800 g kartofler 600-700 g gulerødder

1 courgette

3 hele hvidløg

1-2 skalotteløg

3 økologiske appelsiner

3 økologiske citron

Friske grene rosmarin

1 agurk

2 avokadoer

1 rødløg

1 rød peberfrugt

750 g gulerødder

250-300 g skalotteløg

250 g nye kartofler

½ spidskål (400 g)

150-200 g grønne bønner

Mynte, persille og citronmelisse

MEJERI:

35 g feta

75 g revet parmesan

1 læggehvide

125 g smør

1 æg

1 dl piskefløde

KOLONIAL/DIVERSE:

200 g hvedemel

50 g durummel

1 fuldkornsbaguette

2 dåser hakkede tomater

400 g fuldkorns- spaghetti

2 dl groft rasp røget paprika

4 spsk blomsterhonning

1 spsk tomatpuré

2-3 tsk. dijonsennep

Krydderurter (f.eks. estragon, persille og dild)

TILBEHØR:

Evt. brød til mørbraden

Vil du også lave havrepandekagerne, skal du bruge: 2 modne bananer, 3 æg, 2 dl fintvalsede havregryn, 200 g blåbær, 50 g mørk chokolade min. 70% cacaoindhold, lidt stødt kardemomme og kokosolie til stegning.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.