I denne uge rykker efteråret nærmere - forhåbentlig også med blå septemberhimmel og lidt sol, så vi kan komme ud og nyde de smukke gyldne farver i naturen.
Madplanen er som altid klar med nemme bud på aftensmad mandag til fredag. Og jo, der er selvfølgelig også kage - i denne uge en skøn chokoladekage - bagt helt uden mel.
Mandag skal vi have nem tærte med gedeost & parmaskinke. Tirsdag er det tid til fisk - i denne uge bliver det lasagne med laks og spidskål.
Onsdag byder madplanen på hurtig pasta med svampe og torsdag laver vi en skøn kartoffelsuppe med persille og sprødstegt spegeskinke
Fredag skal vi have lækre burgere med avocado-topping , og du finder indkøblisten til retterne mandag til fredag lige her. Velbekomme!
INDKØBSLISTE:
Kød & fisk
100 g parmaskinke
400 g laksefilet uden skind
100 g spegeskinke, evt. røget
400 g hakket oksekød
Frugt & grønt
1 courgette
1 håndfuld mynteblade
1 øko citron
hvidløg
200 g baby spinat
800 g rensede nye kartofler
500 g fintsnittet spidskål
500 g rensede svampe, gerne forskellige
6 tomater
4 skalotteløg
1 løg
4 sommerløg
5 mellemstore, røde løg
1 dl hakket persille
2 spsk hakkede krydderurter
lidt spæde salater
1 avocado
4 majskolber
Mejeri
150 g smørbar gedeost
125 g frisk mozzarella
25 g smør
½ l letmælk
150 g reven mild gratineringsost
200 g mascarpone
150 g reven gratineringsost
4 små runde cremede gedeoste
2 dl fløde
Kolonial/diverse
1 rulle færdig pizzadej
250 g ferske lasagneplader
500 g båndpasta
125 g sukker
½ dl couscous
2 dl tør hvidvin
8 dl god hønsebouillon
4 tykke skiver ciabattabrød
2,5 dl lys vineddike
Sesamfrø
Friskrevet muskatnød
Som tilbehør til ugens retter kan du overveje:
Salat til tærten mandag og lasagnen tirsdag
Baguetter, gerne sprødristede skiver, til kartoffelsuppen torsdag
Vil du også bage chokoladekagen, skal du bruge:
200 g mørk chokolade
140 g smør
3 æg
200 g sukker
50 g mandelflager
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifter til madplanen uge 39