Madplan med nem aftensmad

Nemme stegte nudler med grøntsager, ovnbagt laks med klementin & lækker pan bagnat: Her er ugens madplan til dig

Denne uges madplan byder på nem og lækker aftensmad til dig og din familie. I denne uge skal vi blandt andet have lækker toast fra Sydfrankrig, svensk pølseret i en moderne udgave og nemme stegte nudler.

Som altid får du også opskriften på en lækker kage, du kan bage, hvis du får tid. I denne uge er det en skøn julebrownie, som I kan hygge med på søndag, når adventskransen skal tændes.

Mandag skal vi have lækker pan bagnat, som er en sydfransk toast med masser af grøntsager, kartofler og tun.

Tirsdag rejser vi nordpå og laver svensk pølseret – en lidt udskældt klassiker på middagsbordet pga. fedtindholdet, men her er i opdateret og sundere version.

Onsdag byder madplanen på fine små minifrikadeller med pasta, og torsdag bliver denne uges kødfrie dag med stegte nudler og grøntsager på menuen.

Fredag laver vi ovnbagt laks med et julet twist - og så bager vi en super lækker julebrownie i weekenden.

Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her, så du kan købe ind til alle retterne.

Velbekomme – og god fornøjelse med denne uges madplan...

INDKØBSLISTE TIL UGENS MADPLAN: (Hent indkøbsliste som pdf her)

KØD/FISK

200 g tun i olie 

600 gram skinkekød i tern eller kalkun eller kyllingebryst

200 gram kyllingepølser (max 9%), f.eks. Levevis

500 g hakket svinekød eller en blanding af svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt

4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 500-600 g)

MEJERI

7 æg 

2 dl mælk

250 gram madlavningsfløde 15 %, f.eks. Milda

2 dl friskrevet parmesan

FRUGT/GRØNT

500 g tomater

200 g kartofler 

200 g grønne bønner 

1000 g friske grønsager (f.eks. peberfrugter, blegselleri, sukkerærter) eller en frossen wokblanding

2 tomater 

½ agurk 

1 hoved romainesalat 

5 løg

2 squash

4 gulerødder

2 store fennikel

4 klementiner (øko)

2 håndfulde frisk timian

hvidløg

KOLONIAL/DIVERSE

Lidt sorte oliven 

Hellmann mayonnaise 

1 spsk. dijonsennep 

1 spsk sennep

1 dåse tomatpure

300 g pasta f.eks. bånd

300 g ægnudler

3-4 laurbærblade

2 spsk. farin

1 spsk. grov sennep

1 spsk. fennikelfrø

Østerssovs

Soja

Citronsaft

4 boller til pan bagnat

Andet tilbehør: Ovnkartofler (eller brød) til laksen

Vil du også bage kagen, skal du bruge:

150 g mørk chokolade, 100 g hvid eller evt. lys chokolade, 75 g valnøddekerner, 5 æg, 270 g sukker, 100 g flormelis, 75 g smør, 75 g hvedemel, 25 g kakao, bagepulver og kakao. Husk også lidt fint drys - f.eks. røde hjerter.