Nemme stegte nudler med grøntsager, ovnbagt laks med klementin & lækker pan bagnat: Her er ugens madplan til dig
Denne uges madplan byder på nem og lækker aftensmad til dig og din familie. I denne uge skal vi blandt andet have lækker toast fra Sydfrankrig, svensk pølseret i en moderne udgave og nemme stegte nudler.
Som altid får du også opskriften på en lækker kage, du kan bage, hvis du får tid. I denne uge er det en skøn julebrownie, som I kan hygge med på søndag, når adventskransen skal tændes.
Mandag skal vi have lækker pan bagnat, som er en sydfransk toast med masser af grøntsager, kartofler og tun.
Tirsdag rejser vi nordpå og laver svensk pølseret – en lidt udskældt klassiker på middagsbordet pga. fedtindholdet, men her er i opdateret og sundere version.
Onsdag byder madplanen på fine små minifrikadeller med pasta, og torsdag bliver denne uges kødfrie dag med stegte nudler og grøntsager på menuen.
Fredag laver vi ovnbagt laks med et julet twist - og så bager vi en super lækker julebrownie i weekenden.
Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her, så du kan købe ind til alle retterne.
Velbekomme – og god fornøjelse med denne uges madplan...
INDKØBSLISTE TIL UGENS MADPLAN: (Hent indkøbsliste som pdf her)
KØD/FISK
200 g tun i olie
600 gram skinkekød i tern eller kalkun eller kyllingebryst
200 gram kyllingepølser (max 9%), f.eks. Levevis
500 g hakket svinekød eller en blanding af svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt
4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 500-600 g)
MEJERI
7 æg
2 dl mælk
250 gram madlavningsfløde 15 %, f.eks. Milda
2 dl friskrevet parmesan
FRUGT/GRØNT
500 g tomater
200 g kartofler
200 g grønne bønner
1000 g friske grønsager (f.eks. peberfrugter, blegselleri, sukkerærter) eller en frossen wokblanding
2 tomater
½ agurk
1 hoved romainesalat
5 løg
2 squash
4 gulerødder
2 store fennikel
4 klementiner (øko)
2 håndfulde frisk timian
hvidløg
KOLONIAL/DIVERSE
Lidt sorte oliven
Hellmann mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
1 spsk sennep
1 dåse tomatpure
300 g pasta f.eks. bånd
300 g ægnudler
3-4 laurbærblade
2 spsk. farin
1 spsk. grov sennep
1 spsk. fennikelfrø
Østerssovs
Soja
Citronsaft
4 boller til pan bagnat
Andet tilbehør: Ovnkartofler (eller brød) til laksen
Vil du også bage kagen, skal du bruge:
150 g mørk chokolade, 100 g hvid eller evt. lys chokolade, 75 g valnøddekerner, 5 æg, 270 g sukker, 100 g flormelis, 75 g smør, 75 g hvedemel, 25 g kakao, bagepulver og kakao. Husk også lidt fint drys - f.eks. røde hjerter.