Opskrifter på nem aftensmad

Hurtig one-pot pasta, lækker porresuppe & nem chili con carne: Her er ugens madplan til dig

I denne uge byder madplanen på nem og lækker mad, du hurtigt kan lave. Så der også bliver tid til decembers mange andre hyggelige sysler.

Som altid får du 5 opskrifter på nem hverdagsmad + en ekstra opskrift på lidt lækkert, du kan bage. Og selvfølgelig en indkøbsliste lige til at printe eller gemme på din telefon, så du kan købe ind til aftensmad på alle hverdagene i næste uge på én gang.

Mandag er meatless – vi skal have one-pot-pasta, som nok må være verdens nemmeste pastaret, og tirsdag finder vi wokken frem og laver lynstegt spidskål med kylling.

Onsdag er suppe dag – i denne uge laver vi porresuppe med låg og torsdag skruer vi op for krydderierne og laver en hot one pot med svinekød.

Fredag byder madplanen på chili con carne – og har du tid og lyst, så får du også opskriften på lækre sprøde jødekager, du kan bage til julehyggen.

Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan!

INDKØBSLISTE - (Hent indkøbsliste som pdf her)

KØD/FISK

500 g hakket oksekød 3-7 %

1 kg skinkekød i tern 

75 g bacon

400 g kyllingeinderfilet eller 4 kyllingebryster (strimler)

4 skiver bacon (til låget suppen)

FRUGT/GRØNT

Hvidløg 

3 alm løg

1 rødløg 

2 skalotteløg 

2 røde chilier

2 porrer

10 gulerødder

1 courgette 

300 g kartofler 

4 stilktomater 

400 g små daddel- eller blommetomater 

300 g blomkål (½ blomkålshoved) 

200 g knoldselleri 

1 spidskål

1 bundt purløg 

1 bundt bredbladet persille

1 buket timian

rød syre

MEJERI

100 g græsk yoghurt 10 %

1 stor plade butterdej

Revet parmesan

KOLONIAL/DIVERSE

300 g spaghetti 

Ris og evt. brød til det lynstegte spidskål med kylling

Tortillachips

1 stor dåse tomatpure (140 g)

1 dåse hakkede tomater

1 dåse røde kidneybønner

ca. 25 g hakket mørk chokolade

6 dl grøntsagsbouillon (Herbamare urtepaste er god) 

8 dl hønsekødsbouillon

1 dl okse- eller kalvebouillon

3 basilikumkviste 

1 tsk. chiliflager 

1 tsk. urtesalt fra Herbamare

4 laurbærblade

3 soltørrede tomater 

Vil du også bage jødekagerne, skal du bruge: 

150 g smør, 250 g hvedemel, 100 g sukker og 2 æg. Desuden skal du bruge 50 g grofthakkede mandler, 3 spsk. sukker og 2 tsk. kanel.