Hurtig one-pot pasta, lækker porresuppe & nem chili con carne: Her er ugens madplan til dig
I denne uge byder madplanen på nem og lækker mad, du hurtigt kan lave. Så der også bliver tid til decembers mange andre hyggelige sysler.
Som altid får du 5 opskrifter på nem hverdagsmad + en ekstra opskrift på lidt lækkert, du kan bage. Og selvfølgelig en indkøbsliste lige til at printe eller gemme på din telefon, så du kan købe ind til aftensmad på alle hverdagene i næste uge på én gang.
Mandag er meatless – vi skal have one-pot-pasta, som nok må være verdens nemmeste pastaret, og tirsdag finder vi wokken frem og laver lynstegt spidskål med kylling.
Onsdag er suppe dag – i denne uge laver vi porresuppe med låg og torsdag skruer vi op for krydderierne og laver en hot one pot med svinekød.
Fredag byder madplanen på chili con carne – og har du tid og lyst, så får du også opskriften på lækre sprøde jødekager, du kan bage til julehyggen.
Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan!
INDKØBSLISTE - (Hent indkøbsliste som pdf her)
KØD/FISK
500 g hakket oksekød 3-7 %
1 kg skinkekød i tern
75 g bacon
400 g kyllingeinderfilet eller 4 kyllingebryster (strimler)
4 skiver bacon (til låget suppen)
FRUGT/GRØNT
Hvidløg
3 alm løg
1 rødløg
2 skalotteløg
2 røde chilier
2 porrer
10 gulerødder
1 courgette
300 g kartofler
4 stilktomater
400 g små daddel- eller blommetomater
300 g blomkål (½ blomkålshoved)
200 g knoldselleri
1 spidskål
1 bundt purløg
1 bundt bredbladet persille
1 buket timian
rød syre
MEJERI
100 g græsk yoghurt 10 %
1 stor plade butterdej
Revet parmesan
KOLONIAL/DIVERSE
300 g spaghetti
Ris og evt. brød til det lynstegte spidskål med kylling
Tortillachips
1 stor dåse tomatpure (140 g)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
ca. 25 g hakket mørk chokolade
6 dl grøntsagsbouillon (Herbamare urtepaste er god)
8 dl hønsekødsbouillon
1 dl okse- eller kalvebouillon
3 basilikumkviste
1 tsk. chiliflager
1 tsk. urtesalt fra Herbamare
4 laurbærblade
3 soltørrede tomater
Vil du også bage jødekagerne, skal du bruge:
150 g smør, 250 g hvedemel, 100 g sukker og 2 æg. Desuden skal du bruge 50 g grofthakkede mandler, 3 spsk. sukker og 2 tsk. kanel.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt