Opskrifter på nem aftensmad

Skøn biksemad & lækker pizza af dine julerester + en nem fritatta med chorizo: Her er ugens madplan

Nem mad til de sidste dage op mod jul – i denne uge laver vi lækker aftensmad af resterne fra julemiddagen og en skøn kyllingesuppe, der kan holde decemberkulden fra døren.

Vi starter ugen med en nem vegetarisk pastaret med spinat og løg.

Tirsdag laver vi laver vi en nem italiensk æggekage med chorizo  og onsdag byder madplanen på en super god amerikansk kyllinge/majs-chowder, som er et kæmpe hit hjemme hos os. Du kan evt. vælge at lave en stor portion, så du har en portion til fryseren, eller til blot at varme torsdag, hvor det er lillejuleaften, og du sikkert har travlt med mange andre ting, end at lave mad.

Torsdag spiser vi risengrød eller resterne af kyllingesuppen, og fredag regner vi med, at du spiser julemad. Derfor er disse to dage ikke med i madplanen.

Lørdag laver vi Gorms super lækre pizza med julerester som topping. 

Søndag laver vi biksemad af en rest flæskesteg eller af færdigstegte skiver fra slagteren

Er der tid til overs er ugens lækkeri en opskrift på hjemmelavet Ferrro Rocher, som du også kan bruge som en fin lille ekstra godbid ved siden af kransekagen nytårsaften, eller som en fin værtindegave.

Som altid finder du alle opskrifterne i ugens madplan og en indkøbsliste med alt, hvad du skal købe ind her på siden. God fornøjelse med ugen madplan – og godt nytår!

INDKØBSLISTE TIL DENNE UGES MADPLAN (hent indkøbsliste som pdf her)

KØD/FISK

400-500 g kold flæskesteg 

100 g anderester eller confiteret and 

50 g røget bacon i tern 

3 kyllingebryster

200 g chorizopølse

MEJERI

Æg til spejlæg til biksemaden

6 æg

70 g frisk mozzarella

2 spsk. mascarpone

Færdig pizzadej, hvis du ikke vil lave den selv

500 g fettucine eller anden bred pasta

1½ dl piskefløde

50 g fintrevet parmesan

1 dl piskefløde

½ dl mælk

FRUGT/GRØNT

1050 g kartofler (til biksemad og den amerikanske suppe/chowder)

400 g knoldselleri

7 løg 1 rødløg

1 rød peberfrugt

1 grøn squash

1 bundt forårsløg

Purløg

frisk peberrod

lidt frisk, fintsnittet rødkål

1 appelsin

ca 150 g friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller 1 pose friske spinatblade ca 300 g

1 rød chili, finthakket

3 stængler bladselleri i tern

majs fra tre friske majskolber eller majs fra frost

KOLONIAL/DIVERSE

1 ½ dl tomatsovs

1 tsk god balsamicoeddike

1 tsk sojasauce kyllingebouillon

Hvis du selv, vil lave pizzadejen skal du bruge: 10 g gær, 1 tsk sukker 200 g mel (gerne typo 00) og 100 g mel semola (grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel.

TILBEHØR

Rugbrød og evt. engelsk sovs til biksemaden

Grofthakket koriander og persille + brød til majs-chowderen

Brød evt. rugbrød til fritattaen

Vil du også lave hjemmelavet Ferrero Rocher, skal du bruge:

175 g Nutella eller Nocciolata, 200 g hasselnøddekerner, 100 g sprøde vafler (f.eks. ruller med nøddefyld) og 250 g lys chokolade.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.