Skøn biksemad & lækker pizza af dine julerester + en nem fritatta med chorizo: Her er ugens madplan
Nem mad til de sidste dage op mod jul – i denne uge laver vi lækker aftensmad af resterne fra julemiddagen og en skøn kyllingesuppe, der kan holde decemberkulden fra døren.
Vi starter ugen med en nem vegetarisk pastaret med spinat og løg.
Tirsdag laver vi laver vi en nem italiensk æggekage med chorizo og onsdag byder madplanen på en super god amerikansk kyllinge/majs-chowder, som er et kæmpe hit hjemme hos os. Du kan evt. vælge at lave en stor portion, så du har en portion til fryseren, eller til blot at varme torsdag, hvor det er lillejuleaften, og du sikkert har travlt med mange andre ting, end at lave mad.
Torsdag spiser vi risengrød eller resterne af kyllingesuppen, og fredag regner vi med, at du spiser julemad. Derfor er disse to dage ikke med i madplanen.
Lørdag laver vi Gorms super lækre pizza med julerester som topping.
Søndag laver vi biksemad af en rest flæskesteg eller af færdigstegte skiver fra slagteren
Er der tid til overs er ugens lækkeri en opskrift på hjemmelavet Ferrro Rocher, som du også kan bruge som en fin lille ekstra godbid ved siden af kransekagen nytårsaften, eller som en fin værtindegave.
Som altid finder du alle opskrifterne i ugens madplan og en indkøbsliste med alt, hvad du skal købe ind her på siden. God fornøjelse med ugen madplan – og godt nytår!
INDKØBSLISTE TIL DENNE UGES MADPLAN (hent indkøbsliste som pdf her)
KØD/FISK
400-500 g kold flæskesteg
100 g anderester eller confiteret and
50 g røget bacon i tern
3 kyllingebryster
200 g chorizopølse
MEJERI
Æg til spejlæg til biksemaden
6 æg
70 g frisk mozzarella
2 spsk. mascarpone
Færdig pizzadej, hvis du ikke vil lave den selv
500 g fettucine eller anden bred pasta
1½ dl piskefløde
50 g fintrevet parmesan
1 dl piskefløde
½ dl mælk
FRUGT/GRØNT
1050 g kartofler (til biksemad og den amerikanske suppe/chowder)
400 g knoldselleri
7 løg 1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 grøn squash
1 bundt forårsløg
Purløg
frisk peberrod
lidt frisk, fintsnittet rødkål
1 appelsin
ca 150 g friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller 1 pose friske spinatblade ca 300 g
1 rød chili, finthakket
3 stængler bladselleri i tern
majs fra tre friske majskolber eller majs fra frost
KOLONIAL/DIVERSE
1 ½ dl tomatsovs
1 tsk god balsamicoeddike
1 tsk sojasauce kyllingebouillon
Hvis du selv, vil lave pizzadejen skal du bruge: 10 g gær, 1 tsk sukker 200 g mel (gerne typo 00) og 100 g mel semola (grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel.
TILBEHØR
Rugbrød og evt. engelsk sovs til biksemaden
Grofthakket koriander og persille + brød til majs-chowderen
Brød evt. rugbrød til fritattaen
Vil du også lave hjemmelavet Ferrero Rocher, skal du bruge:
175 g Nutella eller Nocciolata, 200 g hasselnøddekerner, 100 g sprøde vafler (f.eks. ruller med nøddefyld) og 250 g lys chokolade.
Opskrifter til ugens madplan
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller