2 favoritter til kageelskerne
Chokoladekage med mokkaglasur og en mindst lige så uimodståelig rabarbertærte er blandt de kager, vi elsker højest.
RABARBERTÆRTE MED MANDLER OG HVID CHOKOLADE
Vi bruger de nye rabarber og nyder smagen af forår i det, der måske er verdens lækreste rabarbertærte.
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid (ca. 12 stykker)
Mørdej:
150 g hvedemel
50 g flormelis
75 g smør
1 æggeblomme
Frangipane:
100 g smør
100 g sukker
100 g mandelmel
50 g hvedemel
2 æg
50 g hvid chokolade
300 g rensede rabarber
2 spsk. sukker
30 g mandelsplitter
1. Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommen. Stil dejen i køleskabet i ca. 30 min.
2. Tænd ovnen på 175 grader.
3. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en springform ca. 25 cm i diameter. Læg dejen i en smurt form. Prik bunden med en gaffel, og bag den i ca. 15 min.
4. Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg. Hak chokoladen, og kom i dejen.
5. Skær rabarberne i fine små stykker.
6. Fordel mandelmassen på den forbagte mørdej. Top med rabarber, og drys med sukker og mandelsplitter. Bag kagen færdig i ovnen i ca. 30 min., til den er gyldenbrun.
CHOKOLADEKAGE MED MOKKAGLASUR
Tæt og intens krumme med et strejf af kaffe fra den søde mokkaglasur. Du kan sagtens pynte med almindelig glasur, hvis kagen ikke skal serveres for kaffeelskere.
Tid: ca. 20 min. plus bagetid (ca. 16 stykker)
175 g smør
225 g lyst rørsukker
3 æg str. L
225 g hvedemel
50 g kakaopulver
3 tsk. bagepulver
3 stk. stødt kanel
1 dl mælk
Mokkaglasur:
250 g flormelis
4 spsk. espressokaffe
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Rør smør og rørsukker blødt. Pisk æggene i, et ad gangen. Bland mel med kakaopulver, bagepulver og kanel, og rør det i dejen sammen med mælken.
3. Fordel dejen i en smurt rund form (ca. 25 cm i diameter), og bag kagen i 35-40 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
4. Rør flormelis med espresso til glasur, og dekorer kagen.
► SE OGSÅ: Brunsvigerboller
► SE OGSÅ: Kaffebrød med lemoncurd