Opskrift på karrysild og kryddersild

2 slags sild

7

Ingredienser

  • Sild med karrydressing
  • 300 g afdryppede marinerede sildefileter.
  • 2 spsk dijonsennep
  • ½-1 tsk karry
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk lys vineddike
  • 2 spsk neutral olie, f.eks.
  • majs- eller vindruekerneolie
  • 1 dl fløde 18%
  • salt, peber.
  • Pynt:
  • Finthakkede cornichoner
  • fintklippet purløg
  • evt. hakket hårdkogt æg.
  • Kryddersild i sherrymarinade
  • 3-400 g velafdryppede kryddersildefileter.
  • 2 dl tomatjuice
  • ½ dl rapsolie
  • ½ dl sherry, f.eks. Amontillado
  • 2 spsk sherryeddike
  • 2 spsk rørsukker
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 lille, hakket rødløg.

Sådan gør du

  1. Sild med karrydressing
  2. Dressing: Rør sennep, karry, sukker og vineddike med olie. Tilsæt fløde og pisk dressingen glat, smag til med salt og peber og stil den koldt til brug. Anretning: Afdryp og skær sildefileterne i passende stykker. Læg dem på et fad, hæld dressing over og pynt med cornichoner, purløg og evt. hakket æg.
  3. Kryddersild i sherrymarinade
  4. Skær sildefileterne i passende stykker. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og smag til med
  5. salt, peber og evt. yderligere sukker. Læg sildefileterne i marinaden og lad dem trække køligt til serveringen. Pynt med yderligere hakket rødløg.