2 slags sild
7
Ingredienser
- Sild med karrydressing
- 300 g afdryppede marinerede sildefileter.
- 2 spsk dijonsennep
- ½-1 tsk karry
- 1 spsk sukker
- 1 spsk lys vineddike
- 2 spsk neutral olie, f.eks.
- majs- eller vindruekerneolie
- 1 dl fløde 18%
- salt, peber.
- Pynt:
- Finthakkede cornichoner
- fintklippet purløg
- evt. hakket hårdkogt æg.
- Kryddersild i sherrymarinade
- 3-400 g velafdryppede kryddersildefileter.
- 2 dl tomatjuice
- ½ dl rapsolie
- ½ dl sherry, f.eks. Amontillado
- 2 spsk sherryeddike
- 2 spsk rørsukker
- salt, friskkværnet peber
- 1 lille, hakket rødløg.
Sådan gør du
- Sild med karrydressing
- Dressing: Rør sennep, karry, sukker og vineddike med olie. Tilsæt fløde og pisk dressingen glat, smag til med salt og peber og stil den koldt til brug. Anretning: Afdryp og skær sildefileterne i passende stykker. Læg dem på et fad, hæld dressing over og pynt med cornichoner, purløg og evt. hakket æg.
- Kryddersild i sherrymarinade
- Skær sildefileterne i passende stykker. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og smag til med
- salt, peber og evt. yderligere sukker. Læg sildefileterne i marinaden og lad dem trække køligt til serveringen. Pynt med yderligere hakket rødløg.