Æbletærte med kanel
7
Ingredienser
- Mørdej
- 225 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 150 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 1 tærteform 28 cm, ca. 10 stk.
- Æblefyld
- Ca. 8 syrlige, faste æbler, f.eks. discovery
- 60 g smør
- 100 g sukker
- 1 tsk kanel
- ½ tsk muskat (kan udelades)
- 2,5 dl cremefraiche 38 %
- 1 æg L
- 150 g revet marcipan
Sådan laver du desserten
- Start med at lave mørdejen således ved at blande mel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre tern, og gnid det ind i melblandingen, til det har en let klumpet, „raps-agtig" konsistens. Tilsæt æggeblommen, og ælt med let hånd, indtil dejen hænger sammen, og er nogenlunde ensartet. Pak mørdejen ind i film, og lad den ligge køligt en halv times tid. Imens laver du æblerne.
- Skær æblerne ud i både, og smelt smørret i en tykbundet pande. Tilsæt æbler, sukker og krydderier, og lad æblerne stege i 6-8 min, til de er møre. Tag æblerne af varmen og lad dem køle let ned. Tænd ovnen på 175 grader.
- Rul mørdejen ud til ca. 5 mm tykkelse – undgå at bruge for meget mel, hvis den klistrer til bordpladen. Brug evt. i stedet to stykker bagepapir at rulle ud imellem. Læg den over i den smurte tærteform, og fordel de lune æbler ovenpå.
- I en skål pisker du cremefraiche og æg, indtil blandingen er glat og vender den revne marcipan i og hælder massen over æblerne. Bag nu tærten i 25-30 minutter, indtil den er let fast og gylden på overfladen. Lad tærten køle af, før du begynder at skære i den. Drys med flormelis før servering.