Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan

En uforglemmelig æbletærte med marcipan og et pikant strejf af stjerneanis.

4 personer

Nem æbletærte med marcipan

  • 125 g smør
  • 250 g mel
  • 75 g flormelis
  • 1 æg
  • 125 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 4 spsk flydende honning
  • 1 æg
  • kornene af ½ vaniljestang
  • ½ stjerneanis
  • 1½ spsk rørsukker
  • 3 æbler, f.eks. holsteiner cox eller rød aroma
  • lidt flormelis til drys
  • Tilbehør: vaniljeis eller creme fraiche.

Sådan laver du æbletærte:

  1. Skær smørret i tern, kom det i en skål sammen med melet, og smuldr det sammen med fingrene eller kør det på en food professor. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i ca. 45 min.
  2. Smør en tærteform (gerne en tærteform med løs bund). Rul dejen ud, og beklæd formen med dejen. 
  3. Bland marcipan sammen med blødt smør, honning, æg og vanilje. Brug en elpisker med dejkrog eller en foodprocessor. Stød stjerneanis i en morter sammen med lidt rørsukker. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i både.
  4. Smør marcipanfyldet ud på tærtebund og kom æble-både ovenpå i en cirkel. Drys æblerne med stjerneanis-sukker og bag tærten ca. 35 min. ved 200 grader til den er gylden og færdigbagt. Drys kagen med lidt flormelis før servering. Spis vaniljeis eller cremefraiche til.

Lækkert tilbehør til æbletærte

Pift æbletærten op med flødeskum, creme fraiche eller skyr rørt med vanilje.