Pecan tærte opskrift med chokolade

Pie: Chokolade-pecan-tærte

Chokolade-pecan-tærte til 6 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Chokolade-pecan-tærte
  • Mørdej
  • 125 g koldt smør
  • 250 g mel
  • 100 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • Fyld
  • 200 g pecannødder (alternativt valnødder)
  • 50 g smør
  • 150 g chokolade
  • 2 dl ahornsirup, almindelig lys sirup kan også bruges
  • 4 æg
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan laver du chokolade-pecan-tærte

  1. Skær smørret i mindre firkanter, og smuldr det med mel og flormelis. Tilsæt æggeblommer og ælt hurtigt dejen sammen. Pak mørdejen ind i film, og læg den køligt i en halv times tid, inden du skal bruge den.
  2. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord eller mellem to stykker bagepapir og bred den ud i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden i ca. 15 minutter, til den er gylden i kanten. Lad den køle mens du laver fyldet. 
  3. Bred nødderne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ca. 6-8 minutter, til de er gyldne og begynder at dufte af nødder. Smelt smør og chokolade over vandbad eller ved meget svag varme, pisk æg, vanilje og sirup sammen, og bland det med chokolademassen. Læg nødderne på den for-bagte tærtebund, og hæld derefter fyldet over og bag tærten i 30 minutter. Tærten er færdig, når overfladen er fast. Servér med koldt flødeskum eller the american way: med en kugle vaniljeis.