Opskrift på grønne asparges med ramsløg og vinaigrette

Grønne asparges med ramsløg og vinaigrette

Forårsbebuder. Asparges er en luksusgrøntsag, der har så fine en smag, at den sagtens kan så alene.

4

Ingredienser

  • 2 bundter grønne asparges, danske hvis muligt
  • 1 spsk æbleeddike
  • saften af ½ citron
  • salt og peber
  • 4-5 spsk olivenolie
  • 3 blade ramsløg
  • ½ rødløg
  • 2 spsk kapers
  • friskkværnet peber
  • Pynt: lidt groft plukkede ramsløgblade.

Sådan laver du grønne asparges

  1. Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Bring en gryde med vand til kogepunktet og kog aspargesene 2-3 min. Tag dem op og placer dem på et fad.
  2. Pisk æbleeddike sammen med citronsaft, salt og peber og pisk herefter olivenolie i lidt af gangen til det bliver en homogen masse. Hak ramsløg fint og snit rødløg i små tern.
  3. Hæld dressingen over aspargesene og drys med ramsløg, rødløg og kapers og krydr med lidt frisk kværnet peber.
  4. Se også opskrift på Rejebrød med fennikelmayo og dild.

Tip

Prøv at skaffe danske asparges, hvis de er kommet i butikkerne. De smager ofte af langt mere end importerede og nyd dem så længe de her. Sæsonen slutter omkring Sankt Hans.

Kan du ikke skaffe ramsløg, kan du i stedet bruge 2 spsk purløg.