Grønne asparges med ramsløg og vinaigrette
Forårsbebuder. Asparges er en luksusgrøntsag, der har så fine en smag, at den sagtens kan så alene.
4
Ingredienser
- 2 bundter grønne asparges, danske hvis muligt
- 1 spsk æbleeddike
- saften af ½ citron
- salt og peber
- 4-5 spsk olivenolie
- 3 blade ramsløg
- ½ rødløg
- 2 spsk kapers
- friskkværnet peber
- Pynt: lidt groft plukkede ramsløgblade.
Sådan laver du grønne asparges
- Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Bring en gryde med vand til kogepunktet og kog aspargesene 2-3 min. Tag dem op og placer dem på et fad.
- Pisk æbleeddike sammen med citronsaft, salt og peber og pisk herefter olivenolie i lidt af gangen til det bliver en homogen masse. Hak ramsløg fint og snit rødløg i små tern.
- Hæld dressingen over aspargesene og drys med ramsløg, rødløg og kapers og krydr med lidt frisk kværnet peber.
- Se også opskrift på Rejebrød med fennikelmayo og dild.