Kartoffelmad med hjemmerørt mayo og rejer
Supernem aftensmad – især hvis du har rester af kolde kartofler fra i går..
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- Estragon-mayo
- 2 æggeblommer
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk hvidvinseddike
- ½ tsk salt
- 1½ dl neutral olie, f.eks. majs eller raps
- hvid peber
- 1 god håndfuld estragon
- 500 g kogte, kolde kartofler
- 400 g pille-selv rejer
- 4 skiver rugbrød.
Sådan laver du kartoffelmad
- Rør æggeblommer, sennep, eddike og salt sammen i en skål. Stil evt. skålen på en opvredet klud, så den ikke skøjter rundt. Kom et par dråber olie i og pisk dem ind i æggeblommerne. Kom lidt mere olie i og sørg hele tiden for, at olien absorberes af æggeblandingen, før mere olie tilsættes. Fortsæt på denne måde, til mayonnaisen tykner og al olien er opbrugt. Hak estragonen fint og rør i mayonnaisen. Smag til med peber og smagt til om der skal mere salt og evt. eddike i.
- Pil rejerne og lav smørrebrød med skiver af kartoffel, mayonnaise og rejer.
- Tip: Tag alle ingredienser til mayonnaisen ud af køleskabet en time før, så alt har samme temperatur. Dette minimerer risikoen for at mayonnaisen skiller.
- Se også opskrift på: Stegt kylling med mormorstuvning
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.