Marcipantærte med bær

Marcipantærte med bær

Kombinationen af marcipan, mandler og bær er ganske fortryllende og smager helt fantastisk med lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Marcipantærte med bær til 4 personer

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 tærteform, 26 cm
  • Mørdej:
  • 200 g mel
  • 125 g smør
  • 75 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • evt. 1-2 spsk koldt vand
  • Marcipancreme:
  • 150 g mandler
  • 2 store eller 3 små æg
  • 150 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 1 bakke hindbær, ca. 125 g
  • 1 bakke brombær, ca. 125 g

Mørdej:

  1. 1. Kom melet og smørret i foodprocessoren, og kør, indtil det ligner rasp. Tilsæt flormelis og æggeblomme, og saml eventuelt dejen med koldt vand, hvis det er nødvendigt.
  2. 2. Sørg for at røre så lidt som muligt ved mørdejen, jo mere du ælter, des tungere og sejere bliver den bagte mørdej. Har du ikke en foodprocessor, så ælt dejen i hånden. Pak mørdejen ind i film, og læg den på køl i mindst 1 time.
  3. 3. Tænd ovnen på 180 grader. Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord, til den har en tykkelse på cirka 3 mm, og læg den over den smurte form. Prik den med en gaffel, og forbag tærten uden fyld i 15 minutter.
  4. 1. Blend alle ingredienserne til marcipancremen sammen undtagen bærrene til en ensartet og cremet masse. Fordel bærrene på tærtebunden, og hæld cremen ovenpå.
  5. 2. Bag tærten i 25-30 minutter, eller indtil overfladen er lys gylden, og en tandstik kommer ren ud (bortset fra saften fra bærrene).
  6. 3. Lad tærten køle ned til stuetemperatur, og servér med 1 klat letpisket flødeskum.