Marcipantærte opskrift

Marcipantærte med pærer, mandler, citronskal, kardemomme og kanel

4

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 50 g mandler uden skal
  • 250 g marcipan
  • 1½ tsk citronskal, revet
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1½ spsk piskefløde
  • 1 æg
  • 3½ spsk flormelis
  • 3 pærer
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 75 g blåbær, optøede fra frost eller friske.
  • Tilbehør: god vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche

Sådan gør du

  1. Bland mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr smørret ud i melet med fingrene. Tilsæt æggeblommen, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet 45 min til 1 time.
  2. Rul mørdejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir – det er nemmest – herved hænger dejen ikke fast i bordet. Træk det ene stykke papir af og sving det andet stykke oven på en smurt tærteform (gerne en tærteform med løs bund). Træk papiret af og pres dejen godt op af kanten og forbag tærten 10 min ved 200 grader.
  3. Kør mandlerne til groft mel i en foodprocessor sammen med citronskal, kardemomme, marcipan, piskefløde, æg og flormelis. Kom marcipan-massen over i en skål og vend den sammen med 1½ dl optøede blåbær eller friske blåbær.
  4. Skær pærerne i kvarte, og fjern kernehuset. Skær pærer-bådene i tynde skiver og drys dem med en blanding af rørsukker og stødt kanel.
  5. Smør marcipan-blåbær-massen ud på den forbagte mørdejsbund og læg pærerstykkerne rundt i en cirkel.
  6. Bag tærten 35-40 min ved 185 grader.
  7. Ved servering drysses tærten med lidt flormelis og serveres med god vaniljeis, flødeskum eller creme-fraiche.