Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
En lækker sauce, som passer til det hele.
Sauce til 4-6 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
- 3 dl sky fra and, gås, kalkun, flæskesteg eller ribbensteg
- 3 spsk. fedt fra sky eller
- 30-40 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl rødvin
- lidt salt og peber
- lidt ribsgelé
- lidt kulør
- en sjat piskefløde
Sådan laver du sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg.
- 1. Hæld skyen fra anden, gåsen, kalkunen, flæskestegen eller ribbensstegen, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen.
- 2. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen eller brug 30-40 g smør. Kom fedtstoffet til saucen i en gryde.
- 3. Rør 2 spsk. hvedemel i. Pisk 3 dl sky i lidt ad gangen.
- 4. Tilsæt 2 dl rødvin, og kog saucen sammen ca. 5 min. under omrøring.
- 5. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Saucen kan tilsættes lidt kulør. En lille sjat piskefløde kan også afrunde smagen.
LÆS OGSÅ: Her er julens bedste vine