Smørrebrød med grønne asparges, smilende æg og fedtegrever
4
Ingredienser
- Mayo
- 11/2 dl. hjemmerørt mayonnaise med ½ rapsolie
- 120 g røget spæk
- ca. 16 grønne asparges
- 2 økologiske æg
- 4 skiver godt rugbrød
- 1 tsk koldpresset rapsolie
- salt
- citronsaft
- friskkværnet peber
Sådan laver du smørrebrød
- 1. Skær den røgede spæk i fine små tern, og rist dem på en pande ved svag varme over lang tid – ca.25 min til en stor del af fedtet er smeltet fra, og de små tern er blevet til sprøde fedtegrever.
- 2. Knæk bunden af alle aspargesene. Blanchér halvdelen af dem sprødmøre i vand med salt i ca. 2 min. Køl dem derefter af i meget koldt vand. Skær de kogte asparges i halve på langs.
- Skræl halvdelen af aspargesene med en tyndskræller i lange, fine strimler, og kom dem i koldt vand med isterninger i 5-10 min. Herefter er de helt sprøde og lækre.
- 3. Kog æggene til de er et sted mellem blødkogte og smilende (ca.5 min fra vandet koger) og pil dem.
- 4. Smør rugbrødet med lidt mayonnaise, kom de blancherede asparges på, derefter de smilende æg, rå aspargesstrimler vendt med lidt salt og citronsaft, drys med fedtegreverne og friskkværnet peber.