Søren Ejlersen: Karrysild og stegte sild i øllage
Søren Ejlersen juleklassikere er karrysild og stegte sild i øllage, og du får hans opskrifter her.
SØREN EJLERSEN
Søren er kok og stifter af Aarstiderne.com. ‘Hjemme hos os er der altid rigeligt med sild i julen, hvilket min familie og vores gæster sætter stor pris på. Sild smager fortræeligt. Især hvis de er hjemmegjorte. Og det gode er, at det ikke er svært at lave en magisk sild. Opskrifterne her er gået i arv i familien – og det er julen rigtig god til at vedligeholde.’
KARRYSILD
(4 pers.)
2 madæbler
2 små løg
1 spsk. olie eller andefedt
2 spsk. karry
1 dl skyr
1 dl cremefraiche
300 g marinerede sild (gerne hjemmemarinerede)
2 æg
rugbrød
andefedt
dild
1. Del æbler i kvarte, og skær kernehuset fra. Skær æbler i tern.
2. Pil og hak løg. Sautér æbler og løg i fedtstoffet, til løgene er glasklare, tilsæt karry, og sautér videre et minut. Køl af.
3. Vend æbler og løg med skyr og cremefraiche samt marinerede sild, som er skåret i passende stykker.
4. Kog æggene, pil dem, og del dem. Server til sildene sammen med rugbrød, fedt og friskplukket dild.
STEGTE SILD I ØLLAGE
(4 pers.)
8 ferske sild
2 spsk. stærk sennep
1 spsk. grovkornet sennep
3 spsk. rugmel
1 dl æbleeddike
2 dl mørk øl – f.eks. porter
1½ spsk. honning
2 rødløg i ringe
2 laurbærblade, gerne friske
5 sorte peberkorn
1 stilk frisk timian
3 fed hvidløg
evt. ¼ finthakket frisk chili
frisk dild
1. Klip finnerne af sildene. Smør sennep i, vend dem i rugmel, og steg dem i olie ved god varme på begge sider, til de er gyldne.
2. Kog imens en lage i 4 min. af æbleeddike, øl og honning samt de øvrige ingredienser.
3. Køl lagen af, og hæld den over sildene. Lad dem trække et par timer, inden de spises. Pynt med dild ved servering. Sildene kan holde sig i 10 dage, hvis de er dækket med lage.
► SE OGSÅ: Nana Frolov: Andebryst med pommes anna, rysteribs og sauce
► SE OGSÅ: Ribbenssteg
► SE OGSÅ: Smørrebrødskongens julefrokost