Steak med lynsyltede grønsager
Et par bøffer på grillen med lækkert grønt – nemmere bliver det ikke.De syltede grøntsager smager også godt til andet grillmad.
Steak med lynsyltede grønsager til 4 personer
Ingredienser
- Syltet grønt:
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl rørsukker
- frisk kværnet peber
- lidt dild, finthakket
- 1- 2 gulerødder
- ½ fennikel
- ½ chili
- ½ agurk
- ¼ blomkål
- 1 rødløg
- salt
- 4 steaks, f.eks. ribeye eller entrecote
- Tilbehør:
- friske ærter og f.eks. bitre salater med en god olie-eddikedressing og fintrevet parmesan
Sådan gør du
- Syltet grønt:
- Bring eddike og sukker til kogepunktet, til sukkeret er smeltet. Krydr med friskkværnet peber, og lad sukkerlagen afkøle. Tilsæt finthakket dild. Skræl gulerødder og fennikel i tynde skiver. Hak chili fint, og skær agurk, blomkål og rødløg i tynde skiver. Drys grøntsagerne godt med salt, og lad det trække 20 minutter, og gerne længere. Hæld eventuel saft, der ligge i bunden, fra grøntsagerne, og hæld eddikelage over. Lad det trække 30 minutter, og gerne længere.
- Steg kødet 2-3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. (Stegetid afhænger af, hvor tykt skåret bøffen er). Server steakene med lynsyltede grøntsager, friske ærter og sprød salat.
PRØV OGSÅ: Sommerens svar på den klassiske humus