Vi starter ugen med en Meatles Monday og laver en skøn omelet med Vesterhavsost og asparges.
Tirsdag steger vi kalvefrikadeller med ekstra meget grønt i og serverer med en let og lækker bulgursalat. De grønne kalvedeller er er supergode til madpakken og picnickurven, så du kan jo overveje at lave en dobbeltportion og fryse halvdelen ned.
Onsdag laver vi en skøn middelhavskylling med rosmarin og appelsin, og torsdag byder madplanen på lækker laks med en skøn ærtecreme
Fredag skal vi have lækre koteletter med en dejlig frisk rabarber-ingefærkompot til.
Skulle du få lyst til at lave lidt lækkert til dessert i løbet af ugen får du også opskriften på den klassiske rødgrød med fløde.
Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!
TIP: Både bulgursalat og kalvedeller er et hit i madpakken dagen derpå - så lav endelig en stor portion, så du har til dagen efter eller til fryseren.
INDKØBSLISTE TIL UGENS MADPLAN
KØD/FISK
4 koteletter
400 g hakket kalvekød
4 stykker laksefilet
1 kylling ca. 1,2-1,4 kg
MEJERI
125 g Vesterhavsost (eller anden lagret ost)
6 æg
2 dl mælk
1 æg
2 dl mayonnaise (og/eller cremefraiche)
30 g smør
FRUGT/GRØNT
2 bagekartofler
400 g rabarber
1 bundt asparges
1 rød chili
2-4 skalotteløg
4 fed hvidløg
1 løg
2 gulerødder
1½ dl groft revet knoldselleri
4 citroner - gerne øko
3 økologiske appelsiner
2 tomater
1 agurk
1 rødløg
500 g frosne ærter
1 lille bundt purløg
grene af frisk rosmarin
2 kviste timian
Lidt mynte
Lidt persille
KOLONIAL/DIVERSE
100 g rørsukker
1½ spsk æbleeddike
Lidt stødt koriander
3 ½ spsk hvedemel
400 g bulgur perlespeltkerner
ca. 2 dl hønsebouillon
200 g brune fuldkornsris
1 spsk hel sort peber
TILBEHØR: En grøn salat og rugbrød til omeletten, brød til kalvedellerne, brød/kartofler til laksen
Vil du også lave rødgrød, skal du bruge 1 kilo rabarber, 1 vaniljestang, sukker, 5-600 gram jordbær, 50 gram kartoffelmel, 50 gram mandler og fløde til servering.
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifterne til ugens madplan