Nem aftensmad til hele ugen

Nem omelet, grønne kalvefrikadeller & middelhavskylling med appelsin: Her er ugens madplan til dig

Denne uges madplan byder som altid på fem nemme hverdagsretter, som hele familien kan lide + en skøn opskrift på en lille kage eller dessert, som du kan lave i løbet af ugen, hvis lækkersulten melder sig. Som altid finder du alle opskrifter + en indkøbsliste lige her på ALT.dk:

Vi starter ugen med en Meatles Monday og laver en skøn omelet med Vesterhavsost og asparges.

Tirsdag steger vi kalvefrikadeller med ekstra meget grønt i og serverer med en let og lækker bulgursalat. De grønne kalvedeller er er supergode til madpakken og picnickurven, så du kan jo overveje at lave en dobbeltportion og fryse halvdelen ned.

Onsdag laver vi en skøn middelhavskylling med rosmarin og appelsin, og torsdag byder madplanen på lækker laks med en skøn ærtecreme

Fredag skal vi have lækre koteletter med en dejlig frisk rabarber-ingefærkompot til.

Skulle du få lyst til at lave lidt lækkert til dessert i løbet af ugen får du også opskriften på den klassiske rødgrød med fløde.

Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!

TIP: Både bulgursalat og kalvedeller er et hit i madpakken dagen derpå - så lav endelig en stor portion, så du har til dagen efter eller til fryseren.

INDKØBSLISTE TIL UGENS MADPLAN

KØD/FISK

4 koteletter

400 g hakket kalvekød

4 stykker laksefilet

1 kylling ca. 1,2-1,4 kg 

MEJERI

125 g Vesterhavsost (eller anden lagret ost)

6 æg

2 dl mælk

1 æg

2 dl mayonnaise (og/eller cremefraiche)

30 g smør

FRUGT/GRØNT

2 bagekartofler

400 g rabarber

1 bundt asparges

1 rød chili

2-4 skalotteløg

4 fed hvidløg

1 løg

2 gulerødder

1½ dl groft revet knoldselleri

4 citroner - gerne øko

3 økologiske appelsiner 

2 tomater

1 agurk

1 rødløg

500 g frosne ærter

1 lille bundt purløg

grene af frisk rosmarin 

2 kviste timian

Lidt mynte

Lidt persille

KOLONIAL/DIVERSE

100 g rørsukker

1½ spsk æbleeddike

Lidt stødt koriander

3 ½ spsk hvedemel

400 g bulgur perlespeltkerner

ca. 2 dl hønsebouillon

200 g brune fuldkornsris

1 spsk hel sort peber

TILBEHØR: En grøn salat og rugbrød til omeletten, brød til kalvedellerne, brød/kartofler til laksen

Vil du også lave rødgrød, skal du bruge 1 kilo rabarber, 1 vaniljestang, sukker, 5-600 gram jordbær, 50 gram kartoffelmel, 50 gram mandler og fløde til servering.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.