Madplan med nemme retter

Cremet græskarsuppe, pasta a la Lady & Vagabonden & nem tortilla pizza: Her er ugens madplan

Denne uges madplan byder både på en skøn cremet græskarsuppe, pasta a la Lady & Vagabonden og en lækker retroklassiker – tarteletter med bacon og spinat. Du finder som altid fem nemme opskrifter + en indkøbsliste til at købe alle ingredienserne her

Mandag byder madplanen på en skøn orange græskarsuppe, lavet med hokkaido, karry og kokosmælk.

Tirsdag skal vi have laver vi en lækker tortilla-pizza med spicy kødboller, salat og cheddar på toppen, og onsdag går vi helt retro, og laver tarteletter med spinat og sprød bacon-topping.

Torsdag byder madplanen på den fineste 'Lady & Vagabonden' pasta – komplet med kødboller og tomatsovs, og fredag byder madplanen på svinemørbrad med pestokartofler (hvor du kan bruge resterne til en skøn mørbradgryde lørdag...)

Skal der hygges med en kage i weekenden, har vi mormors dejlige bagte æblekage på menuen også.

Rigtig god fornøjelse med madplanen – og velbekomme!

Vil du lave alle retterne i ugens madplan, skal du købe:

INDKØBSLISTE til uge 41

(Hent indkøbslisten som pdf her: Uge41.pdf)

KØD/FISK

2 stk. svinemørbrad, 800 g i alt ( så er der kød tilovers til en mørbradgryde eller biksemad dagen efter)

200 g hakket oksekød

500 g hakket kalvekød

300 g bacon, gerne Aalbæk's i et helt stykke, du selv skærer ud

GRØNT

1 hvidløg

3 løg

Frisk ingefær

1 hokkaido-græskar (ca. 400 g frugtkød)

500 g champignoner

500 g små tomater

650 g små kartofler

1 bakke rucola

4 forårsløg eller 2 små løg

¼ icebergsalat

Friske krydderurter, f.eks. koriander og purløg

Ca. 1 dl basilikumblade

Dild

Citron eller lime

MEJERI

4 dl cremefraiche 18%

100 g cheddar, revet

1 æg

35 g reven parmesan

½ l piskefløde

Lidt smør

DIVERSE

1 dåse kokosmælk

Grønsagsbouillon

Pesto

Balsamico

10 jalapenos

4 tortillaer (majspandekager)

350 g fuldkornsspaghetti

4-5 dl tomatsugo

½ dl rasp

12 tarteletter

Tilbehør: brød til græskarsuppen

Hvis du også bage æblekagen, skal du bruge:

100 g mandler

100 g franskbrødskrumme

3 æg

150 g sukker

90 g smør

1 dl fløde

1 stang vanilje

Bagepulver

½ kg syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop

50 g sukker

Piskefløde til flødeskum eller vaniljeis 

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.