Lækker kålrabisuppe, mexicanske burgere & pasta med skønne citronfrikadeller: Her er ugens madplan til dig
Ugens madplan byder både på lækker kålrabisuppe, mexicansk kyllingeburger og skønne citronfrikadeller med pasta...
Ligegyldigt om du er så heldig at have vinterferie i denne uge eller ej, så skal aftensmaden på bordet. Det hjælper vi dig som altid med her:
Ugens madplan byder både på lækker kålrabisuppe, mexicansk kyllingeburger og skønne citronfrikadeller med pasta...
Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden, så du kan købe ind til alle dagene på en og samme tid. På den måde undgår du madspild og at købe ind flere gang i løbet af ugen.
Mandag er meatless – der skal vi have noget så spændende som kålrabisuppe. Kålrabi er en lidt overset rodfrugt, der smager super godt - og så er kålrabi sprængfyldt med både C-vitamin, B-vitamin og calcium.
Tirsdag laver vi burgere med kylling og guacamole, og onsdag står der fisk på menuen, for der skal vi nemlig have gratineret lyssej med lækker dildsauce.
Torsdag går vi helt old school og laver æbleflæsk i ovnen - og fredag skal have små sprøde citronfrikadeller med broccoli og pasta.
Ugens søde indslag er små lækre kokosmakroner med lime & chokolade.
Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her på siden. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!
INDKØBSLISTE TIL UGE 8:
KØD/FISK
500 g hakket kylling
600 g lyssejfilet skåret i 4-8 stykker
500 g hakket kyllinge-, kalkun- eller svinekød
500-800 g stegeflæsk
MEJERI
1 dl fløde
15 g smør
3 dl letmælk
2 æggeblommer
4 spsk friskrevet parmesanost
150 g flødeost naturel
FRUGT/GRØNT
800 g broccoli (evt. fra frost)
600 g kålrabi
400 g spidskål
Salat
Peberfrugt
2 avokadoer
2 usprøjtede citroner
1 lime
1 forårsløg
5 store madæbler
4 gulerødder
2 løg
1 porre
Hvidløg
Persille
Friskrevet
Peberrod
Timian
Dild
KOLONIAL/DIVERSE
l grøntsagsbouillon
3 spsk. smuldret brødkrumme el. rasp
4 fuldkornsburgerboller
1-2 tsk. syltet jalapenochili
300 g tørret pasta
Tilbehør:
Brød til kålrabisuppen
Ris eller kogte kartofler til den gratinerede lyssej
Groft rugbrød og sennep til æbleflæsket
Ekstra parmesan til pastaen.
Vil du også bage kokosmakronerne med lime og chokolade, skal du bruge: 200 g kokosmel, 50 g smør, 165 g kondenseret mælk, 2 æg, 1 økologisk lime, 100 g chokolade, 50 g kokosmel.
MANGLER DU EN GOD EFTERMIDDAGS-SNACK?
Så se her: Bag pølsehorn og bananbrød som eftermiddagssnacks