Madplan med nem aftensmad

Lækker kålrabisuppe, mexicanske burgere & pasta med skønne citronfrikadeller: Her er ugens madplan til dig

Ugens madplan byder både på lækker kålrabisuppe, mexicansk kyllingeburger og skønne citronfrikadeller med pasta...

Ligegyldigt om du er så heldig at have vinterferie i denne uge eller ej, så skal aftensmaden på bordet. Det hjælper vi dig som altid med her:

Ugens madplan byder både på lækker kålrabisuppe, mexicansk kyllingeburger og skønne citronfrikadeller med pasta...

Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden, så du kan købe ind til alle dagene på en og samme tid. På den måde undgår du madspild og at købe ind flere gang i løbet af ugen.

Mandag er meatless – der skal vi have noget så spændende som kålrabisuppe. Kålrabi er en lidt overset rodfrugt, der smager super godt - og så er kålrabi sprængfyldt med både C-vitamin, B-vitamin og calcium.

Tirsdag laver vi burgere med kylling og guacamole, og onsdag står der fisk på menuen, for der skal vi nemlig have gratineret lyssej med lækker dildsauce.

Torsdag går vi helt old school og laver æbleflæsk i ovnen - og fredag skal have små sprøde citronfrikadeller med broccoli og pasta.

Ugens søde indslag er små lækre kokosmakroner med lime & chokolade.

Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her på siden. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!

INDKØBSLISTE TIL UGE 8:

KØD/FISK

500 g hakket kylling

600 g lyssejfilet skåret i 4-8 stykker

500 g hakket kyllinge-, kalkun- eller svinekød

500-800 g stegeflæsk

MEJERI

1 dl fløde

15 g smør

3 dl letmælk

2 æggeblommer

4 spsk friskrevet parmesanost

150 g flødeost naturel

FRUGT/GRØNT

800 g broccoli (evt. fra frost)

600 g kålrabi

400 g spidskål

Salat

Peberfrugt

2 avokadoer

2 usprøjtede citroner

1 lime

1 forårsløg

5 store madæbler

4 gulerødder

2 løg

1 porre

Hvidløg

Persille

Friskrevet

Peberrod 

Timian

Dild

KOLONIAL/DIVERSE

l grøntsagsbouillon

3 spsk. smuldret brødkrumme el. rasp

4 fuldkornsburgerboller

1-2 tsk. syltet jalapenochili

300 g tørret pasta

Tilbehør:

Brød til kålrabisuppen

Ris eller kogte kartofler til den gratinerede lyssej

Groft rugbrød og sennep til æbleflæsket

Ekstra parmesan til pastaen.

Vil du også bage kokosmakronerne med lime og chokolade, skal du bruge: 200 g kokosmel, 50 g smør, 165 g kondenseret mælk, 2 æg, 1 økologisk lime, 100 g chokolade, 50 g kokosmel.

MANGLER DU EN GOD EFTERMIDDAGS-SNACK?

Så se her: Bag pølsehorn og bananbrød som eftermiddagssnacks