Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme
Hjemmebagte fastelavnsboller smager virkelig skønt og fyldet kan varieres, så alle kan få deres favorit, så der ikke bliver ballade. Her får du opskriften på en lækker fastelavnsbolle med flødeskum og hindbær med den fineste lyserøde glasur på toppen. Sådan laver du fastelavnsboller med hindbærskum:
12 stk. vidunderlige fastelavnsboller
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 200 g frosne hindbær
- 2 spsk. vand
- 4 spsk. sukker
- 3 dl piskefløde
- 25 g gær
- 1½ dl mælk
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- ¼ tsk. salt
- 350 g hvedemel
- 30 g blødt smør
- 200 g køleskabskoldt smør
- 3 dl flormelis
- 3 spsk. hindbærsaft (fra hindbærskummet)
- frysetørrede hindbær
Sådan laver du fastelavnsboller med hindbærskum
- Læg husblassen i blød i koldt vand 10 min. Kom hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i en gryde, og bring det i kog. Kog det ca. 5 min. Pres det gennem en si. Kassér frugten.
- Tag ½ dl af saften fra, den skal bruges til glasuren. Kog resten af hindbærsaften op, og tag gryden fra varmen.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme saft. Lad saften køle af i køleskabet i ca. 1 time.
Sådan laver du fastelavnsboller med hindbærskum
- Udrør gæren i den kolde mælk. Rør ægget i. Tilsæt sukker, salt og hvedemel. Ælt det bløde smør i. Ælt dejen et par min. Stil dejen i køleskabet tildækket 1 time.
- Læg det kolde smør mellem 2 stykker bagepapir. Bank det ud, til det måler ca. 20x20 cm. Læg det i køleskabet.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i en firkant på 30x30 cm. Læg smørfirkanten midt på dejen. Fold dejhjørnerne ind over dejen, så de lukker smørret inde som i en konvolut.
- Tryk alle dejkanterne godt sammen. Rul nu dejen ud, så den måler 30x30 cm. Fold den, så dejen nu er i 3 lag.
- Udrul igen til 30x30 cm. Fold igen i 3 lag. Udrul og fold på samme vis en gang til.
- Læg dejen tildækket i køleskab ½ time.
- Udrul den sidste gang, så den måler 30x30 cm.
Sådan laver du fastelavnsboller med hindbærskum
- Pisk fløden til flødeskum. Pisk den afkølede hindbærsaftblanding i. Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg det i køleskab, til det skal bruges.
- Skær den udrullede dej ud i 12 firkanter. Fold hjørnerne ind mod midten af dejen, ogform dem som boller. Pensl sammenføjningerne i bunden med sammenpisket æg.
- Sæt bollerne med foldningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve 45 min. under et rent klæde. Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ca. 15 min. ved 200 gr. Køl dem af på en bagerist.
- Flæk bollerne. Rør glasuren sammen af flormelis og hindbærsaft. Smør det på bollernes top.
- Drys med lidt frysetørrede hindbær over glasuren. Fordel hindbærskum på bollernes bund. Læg toppene over.