Her får du opskriften på en nem og anderledes forret til ­julens gæstebud.

Hellefisktatar med æbler, peberrod og dild

Byt julens røgede laks ud med hellefisk som en lækker start på middagen. Server den med søde æbler og stærk peberrod.

4 personer

Ingredienser

  • 300 g røget hellefisk
  • 1-2 velsmagende æbler
  • 1 skalotteløg
  • 2 lime, saften heraf
  • 1 tsk sukker
  • ½ dl olivenolie
  • 4 spsk peberrod, friskrevet
  • 1 bundt dild, ­grofthakket
  • brød til servering

Sådan gør du

  1. Riv hellefisken i grove stykker med fingrene, og fordel den på et fad eller på fire tallerkener. Skær æble og skalotteløg i tern. Drys æble og løg ud over fisken. Bland limesaft, sukker, olivenolie og peberrod sammen, og hæld dressingen ud over fisken. Drys med dild, og server med brød til.