Postej opskrift

Grov landpostej med surt

Det er umagen værd at lave sin egen postej. Gør det nogle dage i forvejen. Det bliver smagen kun bedre af - og så skal du bare tage den ud af køleskabet og sætte den på bordet.

7

Ingredienser

  • 12 enebær
  • 2 medium løg
  • 1 kg hakket svinekød med 8-10 % fedt
  • 300 g kyllingelever
  • ½ dl cognac
  • 1 spsk hakket, frisk salvie og rosmarin
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 2 tsk groft salt
  • ½ tsk groft sort peber
  • 2 æg
  • 1½ dl piskefløde
  • 125 g bacon i skiver

Sådan laver du postej

  1. 1. Varm ovnen op til 180 grader. Knus og hak enebærrene groft. Del løgene i kvarte. Kom alle ingredienser undtagen bacon i en foodprocessor og blend det sammen til en ensartet masse. Bliv ved til løgene er blevet finthakket.
  2. 2. Beklæd bunden af en 2 l postej- eller franskbrødsform med halvdelen af baconen. Kom farsen i og glat den ud med en dejskraber.
  3. 3. Kom resten af baconen over og sæt formen i en større bradepande med vand i. Vandet skal nå ca. en tredjedel eller halvvejs op ad siden på postejen. Bag postejen i vandbadet i ovnen i 1 time og 40 min.
  4. 4. Tag postejen ud af ovnen. Læg en form over den med 2-4 dåser eller andet tungt i, så postejen presses sammen. Lad den stå i pres i 1 time, fjern vægten og kom postejen i køleskabet.

Tip

Postejens smag bliver bedre, hvis den får lov at trække 1-2 dage i køleskabet, inden den spises. Servér med cornichoner og sennep til.