Tatar med pocherede æg og syltede skalotter
Sådan gør du
Ingredienser
- Skalotter:
- 6 skalotteløg
- ½ øko-citron, saft og skal heraf
- ½ dl eddike
- ½ dl sukker
- Chips:
- 2-3 ultra tynde skiver
- rugbrød
- olivenolie
- salt
- Æg:
- masser af kogende vand
- salt
- 4 æg
- 4 tsk eddike
- Tatar:
- 400 g høvlet eller frisk hakket
- okseinderlår
- 2 tsk dijonsennep
- 2 æggeblommer
- 1 tsk æbleeddike
- 3 spsk hakkede kapers
- salt
- lidt kørvel
Sådan gør du
- Skalotter:
- Pil og halvér skalotterne. Pil bladene fra hinanden. Kom tynde strimler af citronskal, citronsaft, eddike og sukker i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Kom skalotter i, og kog dem kort op i lagen. Tag kasserollen af, og lad dem køle lidt i lagen.
- Chips:
- Vend rugbrødet med olivenolie og salt, og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-8 min, eller rist dem sprøde på en varm pande.
- Æg:
- Sæt imens en stor gryde saltet vand over. Slå æggene ud i hver sin kop, og kom 1 tsk eddike i hver. Kom 1-2 æg ad gangen i gryden med kogende vand, skru ned for varmen og ”fold” æggehviden henover blommen. Lad æggene pochere i 2-3 min, tag dem op, og trim dem, så de ser pæne ud.
- Tartar:
- Rør kødet med sennep, æggeblommer, eddike og kapers. Smag til med salt. Anret tartar, æg, løg og rugbrødschips. Top med lidt kørvel, og servér straks
PRØV OGSÅ: Steak med selleriremoulade