Tatar med pocherede æg og syltede skalotter

Tatar med pocherede æg og syltede skalotter

Sådan gør du

Ingredienser

  • Skalotter:
  • 6 skalotteløg
  • ½ øko-citron, saft og skal heraf
  • ½ dl eddike
  • ½ dl sukker
  • Chips:
  • 2-3 ultra tynde skiver
  • rugbrød
  • olivenolie
  • salt
  • Æg:
  • masser af kogende vand
  • salt
  • 4 æg
  • 4 tsk eddike
  • Tatar:
  • 400 g høvlet eller frisk hakket
  • okseinderlår
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk æbleeddike
  • 3 spsk hakkede kapers
  • salt
  • lidt kørvel

Sådan gør du

  1. Skalotter:
  2. Pil og halvér skalotterne. Pil bladene fra hinanden. Kom tynde strimler af citronskal, citronsaft, eddike og sukker i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Kom skalotter i, og kog dem kort op i lagen. Tag kasserollen af, og lad dem køle lidt i lagen.
  3. Chips:
  4. Vend rugbrødet med olivenolie og salt, og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-8 min, eller rist dem sprøde på en varm pande.
  5. Æg:
  6. Sæt imens en stor gryde saltet vand over. Slå æggene ud i hver sin kop, og kom 1 tsk eddike i hver. Kom 1-2 æg ad gangen i gryden med kogende vand, skru ned for varmen og ”fold” æggehviden henover blommen. Lad æggene pochere i 2-3 min, tag dem op, og trim dem, så de ser pæne ud.
  7. Tartar:
  8. Rør kødet med sennep, æggeblommer, eddike og kapers. Smag til med salt. Anret tartar, æg, løg og rugbrødschips. Top med lidt kørvel, og servér straks