Lækker wokmad med rejer, parmesanstegt kylling & pasta al forno: Her er ugens madplan til dig
Her får du alle opskrifterne og en indkøbsliste, så du kun behøver at købe ind en gang, for at kunne lave aftensmad mandag-fredag i næste uge.
Vi går mod lysere tider, dagene er blevet en lille smule længere, og før vi ved af det, er foråret her…
Det 'fejrer' vi i denne uges madplan med en skøn forårswok med rejer mandag,og tirsdag byder madplanen på parmesanstegt kylling med lækker tomatsalsa.
Onsdag skal vi have pasta al forno – skøn comfort food, der kan passe sig selv i ovnen, og torsdag laver vi italiensk mørbradgryde med soltørrede tomater og mozzarella. (Bemærk opskriften er kun til to personer, så du skal lave en dobbeltportion - indkøbslisten er med ingredienser til 4 personer)
Fredag er burger-dag – der laver vi lækre burgere med avocado-topping, og skulle du få lyst til at bage en kage i løbet af ugen, får du også opskriften på en super lækker og snasket brownie med ekstra meget chokolade og nødder.
Som altid finder du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden, så du kun behøver at købe ind en gang, for at kunne lave aftensmad mandag-fredag i næste uge.
God fornøjelse med denne uges madplan – og velbekomme!
INDKØBSLISTE TIL UGE 5:
KØD/FISK
200 g store rejer
75 g chorizo i skiver
4 stk. kyllingebryst
200 g kogt skinke
500-600 g svinemørbrad
500 g hakket kalvekød
MEJERI
1/4 l letmælk
500 g mild revet ost
250 g mozzarellaost (tynde skiver)
200 g revet parmesanost
90 g smør
FRUGT/GRØNT
4 hele hvidløg
4 skalotteløg
2 avocado
1 lille løg
1 courgette
2 tomater
¼ agurk
1 lille snackpeber
1 lime
1 chili
500 g grønne asparges
400-500 g frisk spinat (renset)
1 bakke sugarsnaps, ca. 150 g
1 fennikel
1 ubehandlet citron
en håndfuld mikrosalater eller persille
KOLONIAL/DIVERSE
500 g fuldkornspasta
300 g fuldkornsnudler
100 g soltørrede tomater
Citronsaft
1 dl pankorasp
1½ dl rasp
1 spsk lys balsamico
3/4 dl hvedemel
Revet muskatnød
4 runde skiver ristet brød eller burgerboller
1 pose frosne, grove fritter
Tilbehør: Sprød frisk salat til pasta al forno. Pasta, ris eller kartofler til mørbradgryden.
Vil du også bage kagen, skal du bruge: 200 g smør, 300 gram chokolade (100 gram hvid, 100 gram lys og 100 gram mørk), 125 g hvedemel, 3 æg, 250 g sukker, 1 vaniljestang og 100 g nødder, f.eks. valnødder, hasselnødder og pistacienødder.