Madplan med nem aftensmad

Rygende varm kartoffelsuppe, indisk kylling & nem carbonara med spinat: Her er ugens madplan til dig!

I denne uge byder madplanen på både nem og billig mad, vi kan holde varmen med, mens vi venter på lysere og varmere tider. Her får du alle opskrifterne + en indkøbsliste. Velbekomme!

Som altid finder du alle opskrifterne her på siden + en indkøbsliste, som du kan tage med ud og handle, eller have ved hånden, når du bestiller dine varer på nettet.

I denne uge starter vi med at lave en varmende og krydret gryde med søde kartofler, rejer og koriander om mandagen, og tirsdag skal vi have nem spaghetti carbonara med spinat.

Onsdag går madplanen i retro-mode og serverer millionbøf med gremolata og kartoffelmos, og torsdag skal vi have en skøn kartoffelsuppe med sprød spegeskinke på toppen. (NB - opskriften på carbonara er kun til 2 personer, så du skal lave en dobbeltportion - ingredienser i indkøbslisten er til 4 personer)

Vi slutter ugen af fredag med en lækker indisk kyllingeret med ris og champignon (NB - opskriften på den indiske kyllingeret er kun til 2 personer, så du skal lave en dobbeltportion - ingredienser i indkøbslisten er til 4 personer), og har du lyst til at bage lidt lækkert til weekenden, får du også opskriften på en super lækker (og snasket) mandelkage med chokolade på toppen.

God fornøjelse md ugens madplan og velbekomme!

INDKØBSLISTE TIL UGE 6:

KØD/FISK

300 g rejer

250 g bacon (strimler)

500 g hakket oksekød ca. 10% fedt

500-550 g kyllingebryst eller inderfilet

100 g spegeskinke, evt. røget

MEJERI

4-5 æg

4-6 spsk. mælk eller fløde

100 g parmesanost

2 dl fløde

2 dl fløde 9%

35 g smør

FRUGT/GRØNT

800 g søde kartofler

800 g almindelige kartofler (til suppen)

HUSK at købe ekstra kartofler, hvis du vil lave kartoffelmos til millionbøffen

500 g frisk spinat

500 g champignon (eller østershatte)

2 store løg

4 sommerløg

1 porre

2 rødløg

4 forårsløg

1 hvidløg

Frisk ingefær

1 bdt koriander

1 dusk persille

1 usprøjtet citron

KOLONIAL/DIVERSE

500 g tørret eller frisk pasta

3-400 g ris

1½ tsk harrisa-pasta eller anden chilipasta

1 dåse hakkede flåede tomater

4 dl oksebouillon

14 dl hønsebouillon

½ dåse kokosmælk

4 spsk peanuts

3 spsk. gastrik (hvis du ikke laver den selv)

2 dl tør hvidvin (du kan også brug bouillon)

Tilbehør:

  • Chapati eller naan til den krydrede gryde mandag + evt. til den indiske risret fredag
  • Parmesanost og brød til carbonara tirsdag
  • Baguetter, gerne sprødristede skiver til kartoffelsuppen
  • Mango chutney til indisk risret

Vil du også bage den lækre mandelkage, skal du bruge: 200 g mandler, 5 æg, 225 g sukker, 1 økologisk appelsin, 2 tsk. bagepulver, 100 g mørk chokolade, 100 g mandelflager og evt. 1 spsk. kakaonibs.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.